Programok

2015.11.29. 12:01

Programok, rendezvények Zala megyében november 30-tól

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 30-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 7.

Ünnepek ünnepe

Zalaegerszeg – A fenti címmel hangzik el előadás a Mentálhigiénés Esték keretében. A december 7-én, 17 órakor kezdődő estenZaleczky Elza mentálhigiénés szakember szól a karácsony lelki hátteréről. Ezt követően Ambrus Edit vezetésével ajándékokat készíthetnek a vendégek.

DECEMBER 6.

Vasárnap újra Télapókereső Verseny

Zalaegerszeg - A TRIÓ Egerszeg-ZTC tájfutó klub immár évtizedesre nyúló szép hagyományt ápol azzal, hogy minden évben megrendezi a Télapókereső versenyt.  Így lesz ez az idén is és abban a kivételes helyzetbe lesz, hogy éppen Mikulás-nap, vagyis vasárnap rendezheti meg a mindig nagy népszerűségnek örvendő eseményét. A helyszín ezúttal is az egerszegi Parkerdő, ahol 10.30 órakor kezdődik a játékos tájfutó viadal, melyre előtte bárki nevethet. Kifejezetten családok jelentkezését is várják a szervezők, akik a verseny végeztével további értékes ajándékokat is kisorsolnak az indulók között.

Kézművesség és bábelőadás

Szentgyörgyvölgy – Kézműves foglalkozással egybekötött bábelőadást tart vasárnap délután három órakor a közösségi házban a Napvirág Bábcsoport.

DECEMBER 5.

Advent a zenében

Zalaegerszeg – A fenti címmel ad koncertsorozatot a megyeszékhelyen a Pécsi  Tudományegyetem Művészeti Karának két hallgatója, a klasszikus orgona szakos Patai Rebeka, valamint a klasszikus ének szakos Farkas Alexandra. Legközelebb december 5-én, 17 órakor hallhatjuk őket a Mária Magdolna Templomban, majd december 12-én 19 órakor a Jézus Szíve ferences rendi templomban, végül december 19-én, 19 órakor a Mindszenty iskolában. Műsorukon részlet csendül fel egyebek mellett Bach János passiójából, továbbá elhangzik Schuberttől az Ave Maria, orgonaszólóként pedig Buxtehude: D-mol Passacaglia.

Mit rejt a sapkája?

Keszthely – Szombaton 14.30-kor a Balatoni Múzeumban kézműves foglalkozást tartanak versekkel, mesékkel, dalokkal fűszerezve, Mit rejt a Mikulás sapkája? címmel.

VIII. Sporttigris Kupa Lentiben

Lenti  – Szombaton és vasárnap rendezik meg Lentiben a VIII. Sporttigris Kupa teremlabdarúgó-tornát, amely visszatérő eseménye már a határ menti városban. A Vörösmarty-iskolában sorra kerülő viadalon 22 együttes kezdi meg a küzelmeket, akiket négy csoportba osztottak a rendezők, továbbjut az első három. A legjobb 12 csapatot újabb négy csoportba osztják és a győztesek jutnak az elődöntőbe. A nevezett együttesek között a megye ismertebb kispályás együttesei is képviseltetik magukat és egy szlovén induló is lesz, vagyis a színvonal garantált lesz a jó szórakozáshoz.

DECEMBER 2.

Mézeskalács kemencében

Gyenesdiás – December 2-án, szerdán 16 órakor a Pásztorházba várják az érdeklődőket adventi programra, kemencés mézeskalács-sütésre.

DECEMBER 1.

Gábriel József emlékkiállítás

Söjtör – A nemrégiben elhunyt festőművész, Gábriel József munkáiból nyílik emlékkiállítás kedden 17 órakor a Festetics Mária IKSZT-ben. Az alkotóra Farkas Ferenc szobrászművész emlékezik.

NOVEMBER 30.

Pitti Katalin műsora

Keszthely – A Fejér György Városi Könyvtár és az Aranykorúak Társasága közös rendezvényén „Menjünk mi is Betlehembe” címmel Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes ad műsort ma 17 órakor a könyvtárban. Közreműködik Hegedűs Valér zongoraművész.

Címkék#programok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!