Programok

2015.11.08. 09:06

Programok, rendezvények Zala megyében november 9-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 9-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

NOVEMBER 28.

Liszt Ferenc művei csendülnek fel

Zalaegerszeg - Liszt-műveket hallhat a közönség november 28-án a zalaegerszegi hangversenyteremben, Chopin néhány ismert művével együtt.

NOVEMBER 15.

A nyugdíjasokat köszöntik

Zalaszentlászló - Vasárnap délután 2 órától a Makovecz-féle faluházba várják a község nyugdíjasait. Boha István polgármester köszöntője után a helyi Mákvirág Népdalkör és a gyenesdiási néptáncosok műsora következik, majd harmonikaszó és uzsonna mellett baráti beszélgetésre lesz lehetőség.

Két évtizedet ünnepelnek

Liszó - Vasárnap 16 órakor a helyi önkormányzat valamint a községért közalapítvány a faluház 20 éves jubileumi ünnepségét tartja az intézményben. A lakossági összefogásból faluház jeles napján többek között fellép a Kanizsa Táncegyüttes, az Eraklin Táncklub Egyesület, de helyi és környékbeli művészeti csoportok is.

NOVEMBER 14.

Ünneplő cserkészek

Keszthely – A 379. sz. Feltámadás Cserkészcsapat 90 éves. Ez alkalomból tárlat nyílik szombaton 16 órakor  a Balaton Színházban.

Az én Toszkánám

Alsópáhok – Az én Toszkánám címmel Szabó Csilla fotóiból nyílik kiállítás az alsópáhoki művelődési házban szombaton 17 órakor.

Majorbéli őszbúcsú

Keszthely   – Őszbúcsúztató és Márton-napi programokra várják az érdeklődőket szombaton 14 órától a Majortörténeti Kiállítóhelyen. Lesz tollfosztás, libapásztorkodás és lámpásos felvonulás is

Libasétáltatás, íjászat, játékok

Nova – Szombaton Márton-napi vigasságot tartanak 11 órától, a program libasétáltatással, íjászattal, hagyományőrző játékokkal kezdődik az IKSZT-nél, majd a résztvevők fél egykor Alsó-hegyi újbor mustrára indulnak.

Borkostoló, borszentelés

Lendva – Lendván, a Vinarium kilátótoronynál szombaton déli 12 órakor Márton-napi borkóstolót tartanak. Délután háromkor ugyanott borszentelés lesz.

Filmvetítés és előadás

Zalalövő – A Salla Művelődési Központban szombaton este öt órától Élet az élet után címmel R. Kárpáti Péter színművész tart filmvetítéssel egybekötött előadást a halálközeli élmények témakörében.

NOVEMBER 13.

Frimmel Gyula kiállítása

Zalaegerszeg – Frimmel Gyula grafikusművész 60. születésnapja alkalmából nyílik kiállítás november 13-án, pénteken 17 órakor a városi hangversenyteremben. A programon köszöntőt mond Balaicz Zoltán polgármester, a tárlatot Lábass Endre József Attila-díjas író, festőművész nyitja meg, zongorán közreműködik Frimmel Jakab. A tárlat 2016. január 9-ig várja az érdeklődőket.

Héttorony fesztivál

Lendva – A lendvai Színház- és Hangversenyteremben péntek este hét órakor tartják az idei Héttorony fesztivált. A program fényfestészettel indul, majd fél nyolctól a Babra zenekar lép fel.

NOVEMBER 11.

Felkészítő beszélgetés

November 11-én, szerdán 17 órakor várják a nézőket a zalaegerszegi teátrum próbatermében arra a felkészítő programra, amelynek célja, hogy támpontokat adjon a pedagógusoknak ahhoz, hogy hogyan tudják diákjaik számára A Hullám című előadás befogadását segíteni.Az egyórás program során részleteket mutatnak a készülő előadásból, ismertetik az előadás feldolgozását segítő segédanyagokat (tanári csomagokat). A programban részt vesznek a produkció színészei, az előadás rendezője és mozgástervezője, Vidovszky György és Gyevi-Bíró Eszter, a színház művészeti vezetője és dramaturgja, Sztarenki Pál és Madák Zsuzsanna.Természetesen nemcsak pedagógusokat, szülőket várnak, hanem minden érdeklődő felnőtt nézőt.A program ingyenes, de regisztrációköteles, amit a színház szervezési osztályán lehet megtenni.

Újborok áldása Márton-napon

Zalalövő – A helyi  Borbarát Kör Egyesület és a Salla Művelődési Központ közös szervezésében szerda este fél héttől Márton-napi programot szerveznek az észak-zalai kisvárosban. A rendezvény az újborok áldásával kezdődik.

NOVEMBER 9.

Faragó Márton festményei

Lendva – A város szülötte, Faragó Márton festőművész munkáiból nyílik kiállítás hétfő este hat órakor a Galéria és Múzeum Fő utcai kiállítótermében. Az Egy elhallgatott történet című tárlaton többségében Faragó azon képei láthatóak, melyek helyi és környékbeli magángyűjtők tulajdonát képezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!