Programok

2014.09.21. 14:19

Programok, rendezvények Zala megyében szeptember 22-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 22-től. Böngésszen, és válogasson!

OKTÓBER 17.

Kilenc költő verseivel

Zalaegerszeg - Az Énekmondó együttes (Farkas Gábor, Kaszás Bernadett, Kelemen Béla, Kelemen Gyula, Major Erzsébet) október 17-én 18 órakor Ragyogásban című műsorával várja az érdeklődőket a Városi Hangversenyteremben. Az esten a Kilencek Költői Csoport (Győri László, Kiss Benedek, Konczek József, Kovács István, Mezey Katalin, Oláh János, Péntek Imre, Rózsa Endre, Utassy József) tagjainak megzenésített művei hangzanak el. A műsor idén szerepelt a Művészetek Völgyében, a Kaláka Versudvarban.

 

OKTÓBER 8.

Ismét Zalai Kanapé

Zalaegerszeg - Tudják, hogy Pogány Judit Kossuth-díjas színművésznek közel 500 darabos bohócgyűjteménye van? Ha nem, október 8-án, szerdán este hét órától erről is hallhatnak a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, azaz a zsinagógában. Ekkor telepszik ugyanis a kanapéra a Kaposvárról indult, s Vuk és Szaffi szinkronhangjaként is közkedvelt színésznő, akinek a Csinibaba és a Zimmer Feri című filmben nyújtott alakítását is jó emlékeink közt őrizzük. Beszélgetőtársa lesz – természetesen a két házigazdán túl – Bornai Tibor zenész. Őt 1981-től a KFT együttes alapító szerzőjeként ismerjük, majd '84-től Koncz Zsuzsa, Somló Tamás, Mácsai Pál dalainak zeneszerzője, szövegírójaként. (Ő írta a Zimmer Feri film zenéjét is.) A hazai vizekről érkezik Ifj. Horváth Károly, a népművészet ifjú mestere, zenész, akit nem kell bemutatni a zalai zeneszerető közönségnek.

 

OKTÓBER 4.

HorMónia – Egy délután a SZERETET jegyében október 4-én

HorMónia napra várják az érdeklődőket október 4-én, szombaton a Zalaegerszeg Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára (volt Apáczai), 14 óra 30 perces kezdettel. A rendezvény a test, a lélek és a szellem egyensúlyának megteremtésének lehetőségeire kínál egész délután alternatívákat. A HorMónia napon találkozhatnak többek között Hadászi Ágnes, KoroKan terapeutával, Borsos Miklós testszobrásszal, Németh Abigél pszichológussal, Ferenc Ildikó szellemgyógyásszal, de lesz Lévai Borival hangfürdő, Söllei Ildikó Aurával lélektánc és gasztronómiai kóstoló is. A Lélekgyógyító muzsikát egész nap biztosítja: Kriszti és a Magyarucca, Simon Veronika és Sipos Zsolt. Az eseményt Balaicz Zoltán Zalaegerszeg alpolgármestere nyitja meg.

 

SZEPTEMBER 30.

Biblia az európai kultúrában

Zalaegerszeg - Folytatódik a Bibliai szabadegyetem előadássorozata a megyeszékhelyen. A Biblia az európai kultúrában című programsorozatot a Móricz Zsigmond Művelődési Házban rendezi meg az Adventista Teológiai Főiskola, az ingyenesen látogatható előadások keddenként 18 órakor kezdődnek.


SZEPTEMBER 29.

Indul a vadászat a Kommandóra

Zalaegerszeg - Szeptember 29-én elkezdődik az alapszakasz a városi és megyei kosárlabda-bajnokságban. A rajtnál tizenegy csapat lesz ott, mely létszám – annak ellenére, hogy három új együttes is van, a Zalaegerszegi KK, a Göcsej SK és a Belvárosi LSC – megegyezik az egy évvel ezelőttivel. Az akkori mezőnyből az NB II-be előrelépő Kanizsa KK, valamint az idén nem induló Csány SZKI és Andráshida KK hiányzik. Az NB II-ben egyébként zalai „őrségváltás" lesz: a Kanizsa KK előrelép a nemzeti bajnokságok legalsó osztályába, az elmúlt években ott állandó és meghatározó résztvevő Zalaegerszegi KK viszont hiányozni fog abból a pontvadászatból. És ha már a létszám a városi-megyei bajnokságban megegyezik a tavalyival, a Megyei Kosárlabda Szövetség és a Városi Szabadidősport Szövetség Kosárlabda Bizottsága közös bajnokságában nem változik a lebonyolítás rendje sem: alapszakasz két körrel, majd alsó- és felsőházi középszakasz, a záró klasszikus rájátszás során pedig minden helyezést eldöntenek. A nyitó körben pedig rögtön „ismétlődik" a tavalyi döntő: a KLSC visszavághat a címvédő Kommandónak. Az 1. forduló programja. Szeptember 29., hétfő: PERSZE–ZTE U21 (19 óra), Laza Csukló–Göcsej SK (20.15), Kertvárosi LSC–Kertvárosi Kommandó (21.30). Október 3., péntek: Belvárosi LSC– Zalaegerszegi KK (19), Lenti KK–Niederwald (20.15). Szabadnapos: Egerszeg AC.

 

SZEPTEMBER 28.

Duatlonosok az Aquacity-nél

Zalaegerszeg - Vasárnap ismét megtelik „élettel" az egerszegi Aquacity környéke, ahol a megyei duatlon diákolimpiát rendezik. Az idei tanévben Zalaegerszeg ad otthont a megyei diákolimpiának, amely egyben megyei nyílt duatlon bajnokság is lesz. A verseny főrendezője a Zalaegerszegi Triatlon Klub, karöltve a Balaton Triatlon SE és a KVDSE-vel. A vasárnapi viadal (rajt: 10.00) helyszíne az Aquacity és környéke, ahol a teljesítik a futásból és kerékpározásból álló távokat és minden korosztály indul. A verseny forgalomtól elzárt területen lesz, ezért 10 és 14 óra között több alkalommal – részben vagy egészben – az Ilosvai út és az Aquacity bekötő zárva lesz a forgalom elől.

 

SZEPTEMBER 27.

Mini Zsiráf Kupa három helyszínen

Zalaegerszeg - A Mini Zsiráf Alapítvány és a Zalakerámia-ZTE KK közös szervezésében rendezik meg a hét végén a Mini Zsiráf Kupa nemzetközi utánpótlás tornát. A fiú kosarasok seregszemléje régi múltra tekint vissza, és a ZTE KK külföldi kapcsolatainak révén mindig nemzetközivé bővül a mezőny. Így lesz ez most is, hiszen horvát és bosnyák csapatok is érkeznek, mellettük a házigazda csapatai, valamint a Szombathely, a Körmend , a Sopron és Nagykanizsa is indít együtteseket. Négy korosztály verseng egymással szombaton és vasárnap a Mindszenty-iskolában (kenguru), az Ostoros-csarnokban (gyermek, kadett) és az Eötvös-iskolában (serdülő) (gyermek, kenguru, serdülő, kadett), így igazi meccsdömpinget is jelent a fiatalok vetélkedése. Az eredményhirdetést vasárnap 14 órakor rendezik az Ostoros-csarnokban.

Szent Mihály napi búcsú

Balatongyörök, Vonyarcvashegy - Szombaton rendezi meg a Szent Mihály-napi búcsút Balatongyörök és Vonyarcvashegy önkormányzata a két település határán található Szent Mihály-domb tövében. Ügyességi verseny, kulturális műsor,  17 órakor pedig a Happy Dixieland Band koncertje várja az érdeklődőket, majd örömtüzet gyújtanak. Vasárnap 11 órakor a Szent Mihály kápolnában  Tolcsvay Béla énekmondó  lép fel  a mise előtt. Délután 15.30-kor a vonyarcvashegyi művelődési házban átadják a mesemondó verseny díjait, majd   Kóka Rozália, a Népművészet Mestere, Magyar Örökség-díjas mesemondó ad műsort.

Kutyabarátoknak

Zalaszentgrót - Kutyasétáltatást és teleprenoválást szervez a Szimat Állatvédő Egyesület Zalaszentgróton, szombaton 14 órától.

A Battyhányak

Zalaszentgrót - Zalaszentgróton szombaton 10 órakor tudományos konferencia kezdődik „Zalaszentgrót és a Batthyányak" címmel a város életében jelentős szerepet betöltött Batthyány-család életéről a Turisztikai és Marketing Irodában. Az előadások után csoportos városnézés lesz, majd 20.30-kor csatlakoznak az országos tűzgyújtáshoz a kisszentgróti Romtoronynál.

Önkéntes tűzoltók

Zalaszentiván - Az országos kismotorfecskendő szerelési bajnokság záró fordulóját szombaton 10 -től a zalaszentiváni sportpályán tartják. A versenyt gyermekprogramok színesítik és ekkor tartják az Állatvédelmi Járőrszolgálat örökbefogadó napját is.

Találkozás a szerzővel

Zalabaksa - A község művelődési házában szombaton este hét órai kezdettel Berkes József helyi költő tart bemutató beszélgetést a verseiről, azok keletkezésének körülményeiről. A Zalabaksai Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület, valamint a települési könyvtár által közösen szervezett szerzői esten Krisztánovics György és Papp Ferenc versmondók működnek közre.

Klubturné

Lenti - Negyven mínusz címmel karrierjét összegző szerzői lemezt jelentetett meg Kardos-Horváth János, a Kaukázus zenekar vezetője. A gitáros-énekes az albumra nemcsak összeválogatta legjobbnak tartott dalait, hanem ismét fel is játszotta őket, így az eredetitől eltérő hangszerelésben, néhány esetben teljesen újragondolt verzióban hallhatja azokat a közönség. A kiadvány anyagát a 2008-ban a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett zenész országos klubturnén mutatja be, ennek szombat esti állomása a lenti Egy Klub lesz. Az este nyolc órakor kezdődő program vendégei a Póka Tamás és az Éjszakai Járat zenekar révén ismert Horváth Tamás alkotta duó, valamint Gáspár Zsolt és Porkoláb Tamás humoristák lesznek.

Motorosok Deák-túrája

Söjtör - Szeptember 27-én, szombaton negyedik alkalommal rendezik meg a Söjtöri Veterán Motoros Találkozót és Deák Emléktúrát. A résztvevőket szombaton reggel fél 8-tól fél 9-ig várják majd a falu központjában található – és a korábbi találkozók résztvevői által már nyilván jól ismert – Deák-kastélynál. Fél kilenctől aztán – szintén hagyományosan – ügyességi verseny következik ugyanitt, 10 órától pedig indul a szándékok szerint népes és látványos felvonulás – előbb Söjtörön, majd pedig Pusztaszentlászlón hajtanak végig a motorosok. Ezt követően rajtol a nagyjából 120 kilométeres emléktúra a Börzöncei-hegy (megálló a kápolnánál), Nagykanizsa (koszorúzás az Eötvös-téren), Belezna (bázis a Zrínyiújvár) és Murakeresztúr (itt elméleti verseny lesz) érintésével.A tervek szerint a társaság 17:30-ra ér majd vissza Söjtörre, ahol vacsora és baráti beszélgetés mellett a TMK Rock Band szórakoztatja az érdeklődőket.

Gesztenyefesztivál

Nemeshetés - A negyedik gesztenyefesztivált rendezik meg Nemeshetésben. A kultúrházban szombaton 14 órától kezdőnek programok.

Szüreti vidámság

Sármellék - Sármelléken szombaton 13 órakor szüreti felvonulás indul az ÁMK elől.

Családi nap

Cserszegtomaj - Cserszegtomajon családi napot tartanak szombaton. 10 órakor átadják a Pipacs óvoda udvarát, majd lecsófőző- és sorverseny, táncház, 14 órakor pedig a Zajongó együttes koncertje szerepel a programban.

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg


Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ: Keresztury Dezső öröksége című kiállítás (zárónap)

Móricz Galéria: Dr. Simán László kiállítása (okt. 3-ig)

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: Karner László kiállítása (október 25-ig)

Nagykanizsa


Hevesi Sándor Művelődési Központ: Ágh Töttő Edit festőművész kiállítása (okt. 3-ig)

Thúry György Múzeum: „Mert a szódavíz nem ásványvíz” történeti kiállítás

Keszthely


Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században ; Hintókiállítás; Vadászati kiállítás; Modellvasút kiállítás;

Pálmaház


Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek

Balatoni Múzeum: Szilágyi Imre grafikusművész tárlata (nov. 29-ig); Derkovits című képzőművészeti kiállítás: Művészek Szabad Alkotóközössége (MŰSZAK)

Keszthelyi Népművészeti Alkotóház: Zsiborás István fafaragó kiállítása (október 9-ig)

Hévíz


Festetics György Művelődési Központ: Festmények határon innen és túl, Nagy Jenő galérista magángyűjteménye című kiállítás (október 30-ig)

MOZI


Zalaegerszeg:
Art Mozi: 16.30 Maja, a méhecske (ausztrál-német animációs); 18.00 Szabadesés (magyar-dél-koreai-francia); 19.45 Fehér Isten (magyar); Cinema City: 11.40, 14.20, 17.00, 19.40, 22.20 (csak szombat) A védelmező (amerikai); 10.50, 13.00, 15.10, 17.20 Delfines kaland 2. (amerikai családi film); 13.45, 17.45, 20.00, 22.15 (csak szombat) Az útvesztő (amerikai); 16.00, 18.10, 20.20, 22.30 (csak szombat) Kamuzsaruk (amerikai); 15.45 Az emlékek őre (amerikai); 19.30, 22.00 (csak szombat) A feláldozhatók 3. (amerikai); 13.15 A galaxis őrzői (amerikai); 11.00 Tini nindzsa teknőcök (amerikai); 12.00 Villám és varázsló (belga animációs); 10.15 Csingiling és a kalóztündér (amerikai animációs)

Kanizsa:
Cinema: 15.15 Maja, a méhecske (ausztrál-német animációs); 15.30, 17.00 Delfines kaland 2. (amerikai); 17.45 Az útvesztő (amerikai); 19.00, 21.00 A védelmező (amerikai); 19.30 Joe (amerikai); 20.00 Sráckor (amerikai)

Hévíz:
Fontana: 1. terem: 14.30 Maja, a méhecske (ausztrál-német animációs); 16.00 Delfines kaland 2. (amerikai); 18.00 T.S. Spivet különös utazása (francia-kanadai); 20.00 A védelmező (amerikai); Kisterem: 17.00, 19.00 Született bűnözők – Life Of Crime (amerikai)

SZEPTEMBER 26.

Kutatók éjszakája

Zalaegerszegen pénteken 17 órától a BGF Gazdálkodási Karán virtuális számháborúval, a gyerekeknek kerékpáros ügyességi feladatokkal, számos egyéb programmal várják az érdeklődőket a kutatók éjszakáján.

Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karán pénteken 19 órakor kezdődik a kutatók éjszakája. A Deák utcai „A" épületben a keltákról, a burgonyanemesítésről és Gyommagvak lencsevégen címmel hangzik el előadás.

Jön a Szélszabadító

Zalaegerszeg - Szeptember 26-án, 18 órakor tartja évadnyitó premierjét a 10 éves fennállását ünneplő Griff Bábszínház. Gimesi Dóra Szélszabadító című meséjét mutatják be, Bartal Kiss Rita rendezésében. Az előadás előtt, 17.45-kor kiállítás nyílik az elmúlt évtized darabjainak bábjaiból, fotóiból, plakátjaiból.

"Üzenet" Berlinből

Zalaegerszeg - Szeptember 26-án, pénteken különleges programra várják az érdeklődőket a TIT Öveges Egyesület előadótermébe (Zeg., Dísz tér 7., 2. emelet). Dr. Csizmadia Szilárd csillagász tart előadást, aki azonban nem lesz jelen a teremben. A Berlinben élő és dolgozó szakember az internet segítségével fejti majd ki gondolatait „A Naprendszeren kívüli bolygók kutatása" témában. A képi és hang kapcsolat interaktív lesz, így a vendégek az előadás után kérdezhetnek is a Vega Csillagászati Egyesület elnökétől.

Jótékonysági vásár

Nagykanizsa - A kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász jótékonysági vásárt rendez pénteken és szombaton 8 és 17, illetve 8 és 14 óra között a templom melletti Közösségi Házban.

Kutyabarátoknak

Nagykanizsa - Pénteken 9 órától rendezi a Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület Nagykanizsán, a Récsei úti pályáján a második nyílt baráti kutyás találkozót és tréninget.

Szezonzáró

Keszthely - Keszthelyen szezonzáró és szüreti rendezvényt tartanak pénteken és szombaton délután a Fő téren. Pénteken 16 órakor szőlőpréselés és mustkóstolás, játszóház, bábműsor, koncertek és utcabál szórakoztatja az érdeklődőket. Szombaton 15 órakor szüreti felvonulás indul a kastélytól a Fő térig, majd tűzgyújtás lesz.

„Derkovits"

Keszthely - Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban pénteken 17 órakor „Derkovits" címmel nyílik kiállítás a cserszegtomaji Műszak kulturális piknik alkotásaiból.

Elektromos busz

Hévíz - Hévízen pénteken 16.30-kor a sétálóutca Festetics tér felőli részén próbaúttal egybekötve bemutatják a Modul autóbuszcsalád elektromos hajtású típusát.

Zrínyi-napok

Murakeresztúr - Pénteken 10 órától tartják Murakeresztúron a Zrínyi művelődési központban a hagyományos Zrínyi-emléknapot.

Helyi termelői piac

Csesztreg - Pénteken 14 órakor nyílik meg Csesztregen a helyi termelői piac és vásártér a községháza udvarán.

 

SZEPTEMBER 25.

A könyvek születése

Hévíz - A könyv születése címmel Csonka Ferenc könyvkötő tart bemutatót Hévízen, a Városi Könyvtárban csütörtökön 9 órakor.

 

SZEPTEMBER 24.

Fotókiállítás a Kaszinóban

Nagykanizsa - Az I. világháború kitörésének századik évfordulója alkalmából nyílik fotókiállítás szerdán 17.30 órakor a Honvéd Kaszinóban. Balogh Á. Tibor képei az első világégés nagykanizsai „örökségét" mutatják be. A tárlat október 8-ig tekinthető meg.

Pedagógusokat köszöntenek

Nagykanizsa - Szerdán 14 órai kezdettel köszöntik a Medgyaszay Házban a gyémánt-, arany- és frissdiplomás pedagógusokat. Köszöntőt mond Tomity Mária, tankerületi igazgató, Bagarus Ágnes, a polgármesteri hivatal humán és hatósági osztály vezetője és Dénes Sándor alpolgármester.

 

SZEPTEMBER 23.

Nézd a kutyád, lásd önmagad!

Zalaegerszeg - Szeptember 23-án, kedden 18 órától a Zalaegerszegi Kutyasuli szervezésében Korom Gábor, a Tükör módszer megalkotója tart előadást Zalaegerszegen, a volt SZMK épületében. A szakember sok hasznos tudnivalóval, tanáccsal  szolgál a gyakorló kutyatartóknak. A gazdik egyebek mellett olyan kérdésekre kapnak majd választ, mint hogy mi a szerepe a gazdának, a gazda jellemének, temperamentumának, viselkedésének a kutya viselkedésében, továbbá, hogy segíthet-e a kutya abban, hogy a gazda elkezdjen figyelni rossz szokásaira, tulajdonságaira és változtasson azokon.

Közéleti kávéház

Hévíz - Lovas István újságíró, politológus, fordító lesz a Közéleti Kávéház elnevezésű programsorozat keddi vendége 18 órától a hévízi városi könyvtárban. A beszélgetőtárs Papp Gábor polgármester, a téma pedig: illiberális állam, bátorság a politikában, visszatekintve uniós elnökségünkre. A programon való részvétel ingyenes.

 

SZEPTEMBER 22.

Buszmegálló minikoncert

Nagykanizsa - A Kanizsai Urbanisztikai és Lokálpatrióta Csoport Egyesület (KULCS) arra szeretné ösztönözni a városlakókat, hogy a nemzetközi Autómentes napon, szeptember 22-én, minél többen válasszák a tömegközlekedést. Az egyesület az Autómentes nap nemzetközi megmozdulására építve szeptember 22-én sajátos módját választja a figyelemfelhívásnak. „Buszmegálló minikoncert” névre hallgat például az a program, amellyel a buszra várakozók hétfő reggelét szeretnék megszínesíteni. A Hevesi úti ABC előtti buszmegállóban egy kiváló szaxofon kvartett és Tatár Csaba, valamint Kéthelyi Kornél fúvós duója fog tenni azért, hogy mindenki számára jól induljon a hét. A kisebbek pedig egy vetélkedőn fogják összemérni a kreativitásukat. A „Parkoló pálya – avagy ez itt az én parkolóm” elnevezésű versenyre nevezett óvodák és iskolák 6-8 fős csoportjának az lesz a feladata, hogy egy-egy lezárt parkolót olyan ötletesen használjanak ki, ahogy tudnak.

Autómentes nap lesz hétfőn

Zalaszentgrót - Az Európai Mobilitási Hét keretében autómentes napot tartanak szeptember 22-én, hétfőn Zalaszentgróton. Reggel 7-től 17 óráig le lesz zárva az Ifjúság utca Csányi-tagiskola előtti szakasza, ahol rendőri felügyelet mellett, a pedagógusok bevonásával játékos vetélkedőt rendeznek délután az alsós diákoknak. Az autómentes nap helyi szervezője, az önkormányzat azt kéri a város lakóitól, hogy csatlakozzanak a környezetvédelmi akcióhoz és hétfőn ne használják az autókat.

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg

Göcseji Múzeum: Teleki László – az Országgyűlés halottja: 1861 Pesti helyszínelők című kiállítás (okt. 12-ig)

Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, Gönczi Galéria: „Hűséggel és felelősséggel” Keresztury Dezső öröksége című kiállítás (szeptember 27-ig)

Móricz Galéria: Romváros az őserdőben, Angkor címmel Dr. Simán László fotókiállítása (október 3-ig)

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: Karner László festőművész jubileumi kiállítása (október 25-ig)

Nagykanizsa

Hevesi Sándor Művelődési Központ: Kékek odaátról – Ágh Töttő Edit festőművész kiállítása (október 3-ig)

Thúry György Múzeum: „Mert a szódavíz nem ásványvíz” történeti kiállítás

Képzőművészetek Háza: Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet kiállítása (időszaki); Tájak, korok címmel Z. Soós István kiállítása

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek

Balatoni Múzeum: „Amiről a kövek mesélnek” című kiállítás; Halápy-emlékszoba; Balatoni halak akváriuma

Keszthelyi Népművészeti Alkotóház: Zsiborás István fafaragó népi iparművész kiállítása (október 9-ig)

Hévíz

Festetics György Művelődési Központ: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó); Festmények határon innen és túl, Nagy Jenő magángyűjteménye című kiállítás (okt. 30-ig)

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi: 16.30 Bogyó és Babóca 3. Játszótársak (magyar animációs film); 17.45 Kamuzsaruk (amerikai akció-vígjáték); 19.45 Srácok (amerikai filmdráma); Cinema City: 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 Az útvesztő (amerikai akció-kalandfilm); 13.30, 15.45, 18.00, 20.15 Kamuzsaruk (amerikai akció-filmvígjáték); 16.15, 20.30 Az emlékek őre (amerikai sci-fi); 19.30 A feláldozhatók 3. (amerikai akciófilm); 15.00 Tini nindzsa teknőcök (amerikai kalandfilm); 18.15 22 Jump Street – A túlkoros osztag (amerikai akciófilm); 14.30 Villám és varázsló (belga animációs film); 17.00 A galaxis őrzői (amerikai fantasztikus kalandfilm); 13.15 Csingiling és a kalóztündér (amerikai animációs film)

Kanizsa: Cinema: 16.00 Villám és varázsló (belga animációs film); 16.15 Így neveld a sárkányodat (amerikai animációs film); 17.45 Szerelem végzetem (amerikai romantikus filmvígjáték); 18.15, 20.30 Az útvesztő (amerikai akció-kalandfilm); 19.30 A nagy szépség; 20.00 Kamuzsaruk (amerikai akció-filmvígjáték)

Hévíz: Fontana: 1. terem: 16.00 Szuper-hypohonder (francia-belga fiolmvígjáték); 18.00 Az útvesztő (amerikai film); 20.00 Srácok (amerikai film); Kisterem: 17.00, 19.00 Született bűnözők – Life of Crime (amerikai film)

VÉRADÁS

Zalaegerszegi Területi Vérellátó vérvétele: Zalaegerszeg, vérellátó: 08.00-15.00; Zalaegerszeg, Csány-szakközépiskola: 08.00-12.00
Keszthelyi Vértranszfúziós Osztály vérvétele: Keszthely, vérellátó: 13.00-16.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!