Programok

2016.09.04. 19:42

Programok, rendezvények Zala megyében szeptember 5-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 5-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

Szeptember 17.

Az idén is lesz családfesztivál Zalaegerszegen

A hagyomány lesz a témája a 23. Zalaegerszegi Családfesztiválnak, amelynek az Ady-iskola ad otthont szeptember 17-én. A kulturális programok célja, hogy megmutassák, mennyire fontos a hagyomány, s hogy már gyermekkorban érdemes azt megismerni. A gyerekeket és felnőtteket ezúttal is érdekes előadásokkal, foglalkozásokkal várják. Mások mellett Szász Emese olimpiai bajnok vívó, Maczkó Mária népdalénekes, Uzsalyné Pécsi Rita pszichológus is részt vesz a fesztiválon, amely 9.00 órakor Balaicz Zoltán polgármester megnyitójával és Bodorkós Imre atya áldásával kezdődik.

Szeptember 13.

Engesztelés és szentmise - Vaspör

A pusztacsatári  kegyhelyen szeptember 13-án, kedden, a   17 órai engesztelést követően 18 órakor Mikolás Attila plébános  felkérésére Fatimai engesztelő rendezvény keretében szentmisét mutat be és szentbeszédet mond  Farkas László bagodi plébános.


Szeptember 10.

Jótékonysági futóverseny - Kispáli

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház szülészeti osztálya javára rendeznek jótékonysági futóversenyt szombaton Kispáliban. A félmaraton (21,1 km) 10.00 órakor indul, 11.00 órakor pedig 3,3 km-es távon családi futamot is indítanak, tájékoztatott Rózsás Eszter szervező. A Kispáli önkormányzata társszervezésével megvalósuló program célja a jótékonyság mellett a sport népszerűsítése. Az önkormányzat a környező településekkel együtt meg is vendégeli a résztvevőket, míg a jó hangulatról DJ gondoskodik.

Szüreti vigasságok Gyenesdiáson

Szüreti vigasságokat rendeznek szombaton Gyenesdiáson. A körforgalomnál felállított százéves présnél ünnepi préselés lesz 14.30-kor, majd 15.00 órakor szüreti felvonulás indul a termelői piac mögötti rendezvénysátorhoz. Itt műsor, főzés, továbbá must- és borkóstoló is lesz.

Szüreti vigasságok

Gyenesdiás - Szüreti vigasságokat rendeznek szombaton Gyenesdiáson. A körforgalomnál felállított százéves présnél ünnepi préselés lesz 14.30-kor, majd 15 órakor szüreti felvonulás indul a termelői piac mögötti rendezvénysátorhoz. Itt műsor, főzés, továbbá must- és borkóstoló is lesz.

Szeptember 9.

A Bakony értékeiről

Keszthely  - A Bakony változatos élővilágáról szól az a kiállítás, amely szeptember 9-én 17.30-kor nyílik a Balatoni Múzeumban. A   december 10-ig látogatható időszaki tárlat hat óriásposzter és különféle preparátumok segítségével mutatja be Bakony növény- és állatvilágát, s  egyebek mellett az ott folyó kutatásokat. A kiállítást dr. Kutasi Csaba, a MTM Bakony Természettudományi Múzeum igazgatója nyitja meg.

Szeptember 7.

Zalaegerszeg - Szerdán 15.00 órakor megnyílik a Megmutatom magam! sorozat következő kiállítása, ezúttal az Eötvös-Liszt-iskola negyedikeseinek alkotásaiból.

Szeptember 5.

Örömkör és Megmutatom magam!

Zalaegerszeg - A József Attila Városi Tagkönyvtár gyermekkönyvtárának Örömkör programján Finy Petra írónő lesz a vendég hétfőn 17.00 órakor.

Címkék#programok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!