Programok

2017.01.12. 20:25

Programtipp - Indul a báli szezon Zalában

A csendes és hideg januári hét végék egyikén több zalai településen újra benépesülnek a művelődési házak, a közösségek báli és gasztronómiai élvezeteknek hódolnak.

Zalai Hírlap

Gácsi-emléktárlat

Pénteken 17 órakor nyílik meg Gácsi Mihály (1926-1987) Munkácsy-díjas grafikus reprodukciós emlékkiállítása Zalaegerszegen az Apáczai Csere János Művelődési Központban. A tárlatot és az alkotó életművét dr. Kostyál László művészettörténész méltatja. A kiállítás megtekinthető február 4-ig, nyitvatartási időben.

Gyerekközpontú oktatás

Zalaegerszegen január 13-án, 17 órakor az Apáczai Művelődési Központban tart tájékoztatót Kocziha Miklós, a budapesti Waldorf iskola osztálytanítója. A megyeszékhelyen ősszel ilyen pedagógiai programmal indul iskola.

Fellép a Tüttő nótaklub

Szombaton 17 órakor kerül sor Nagykanizsán, a Kanizsa Centrum Bevásárlóközpontban a Tüttő János Nótaklub évnyitó koncertjére.

Hagyományos disznóölés

Szombaton reggel kezdődik és estig tart Nagykanizsa-Palinban a sportpályán az 5. Palini Hagyományőrző Disznóölés és Kóstoló.

Támogatói bál

A Förhéncért Egyesület IV. Támogatói Báljára kerül sor szombaton 19 órakor a Kiskanizsai Általános Iskolában. A rendezvény bevétele a Förhénci-hegy útjavítását, hófogók kihelyezését, útszélek kaszálását szolgálja.

Szirének jubileuma

Szombaton 16 órakor kezdődik Nagykanizsa-Miklósfán, a Mindenki Házában az 5 éves Szirének művészeti csoport jubileumi rendezvénye. A műsorban népdalok, operettek és slágerek csendülnek fel.

Évköszöntő zenés est

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központban szombaton este hat órai kezdettel évköszöntő zenés estet tartanak. A műsorban fellép Pohly Boglárka, az Operettszínház művésze és Jenei Gábor, a Madách Színház társulatának tagja. Újévköszöntőt Pintér Antal, a város polgármestere mond.

Könyvtári összejövetel

Zalatárnokon január 14-én, szombaton délelőtt fél 11-től évnyitó könyvtári összejövetelt tartanak, amelyre kicsiket és nagyokat, régi és új olvasókat egyaránt várnak. A program keretében bemutatják a legnépszerűbb és leghasznosabb könyvtári szolgáltatásokat.

Kopjafa avatása

Kapcán, a muravidéki település faluotthonánál január 14-én, szombaton délután két órakor állítják fel azt a kopjafát, amit a két település partneri kapcsolatának jelképeként Zalabaksa önkormányzata adományozott a kapcai József Attila Művelődési Egyesületnek. A közös ünnepi eseményen Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke mond köszöntő beszédet.

Színjátszók előadása

Zsitkócon, a muravidéki település faluotthonában január 15-én, vasárnap délután két órakor mutatja be a felsőlakosi amatőr színjátszó csoport A pénz boldogít című vígjátékot.

Az én Györököm

A balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Ház „Az én Balatongyörököm” címmel tavaly meghirdetett fotópályázatára beérkezett alkotásokból nyílik kiállítás pénteken, azaz ma 17 órakor.

Rezi kolbászmustra

Idén is várják az érdeklődőket a hagyományőrző disznótoros és kolbásztöltő mustrára Reziben. A program szombaton 11 órakor kezdődik a Laky Demeter Turistaház udvarán, ahol köszöntőt mond a zsűri elnöke, dr. Gundel János, a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar főiskolai tanára. A verseny 14 órakor eredményhirdetéssel és díjkiosztással zárul.

Jégszobrok a strandon

A vonyarcvashegyi strandon szombaton 13 órakor jégszobrász művésztelep kezdődik, 14 órától pedig jégrandin találkozhatnak gyerekek és felnőttek, akiket jeges ügyességi játékok és forró bulihangulat vár – ez utóbbi vasárnap is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!