Programok

2017.01.04. 20:40

Saját reneszánsz tallérok - A várkastélyban a korhoz és a stílushoz illő programokat terveznek

Egervár - Új lendülettel indul az egervári várkastélyban a kulturális és szórakoztató kínálat, miután új üzemeltetőt kapott az intézmény.

Arany Horváth Zsuzsa

A hét végi ingyenesen látogatható esküvői nyílt nappal veszi kezdetét a 2017-es programsorozat a 2013-ban felújított Egervári Nádasdy-Széchenyi Várkastély Reneszánsz Látogató Központban.

- Ez alkalommal, január 8-án, vasárnap tíztől ötig 25 kiállítónk lesz, akik kínálatukkal hozzájárulnak a legfontosabb nap emlékezetessé tételéhez - mondta Székedli Bertold, az állami tulajdonú, önkormányzati vagyongazda kezében lévő várkastély üzemeltetését január elsejétől kezdve 10 esztendőre felvállaló Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület vezetője.

Január 17-én workshopot rendeznek az egervári kastélyban, ahol a zalaegerszegi vezetőknek és cégeknek mutatják be az intézmény kondícióit, mivel a családi programok mellett szervezetek is jó helyszínt találhatnak az épületben. Nyáron pedig továbbra is szervezik a bevált gyermek- és felnőtt szaktáborokat. (Íjászat, vadászat, madármegfigyelés jön szóba.)

A kívül-belül megújult épület pezsgő tartalommal telik meg Fotó: archív

- Saját pénzt vezetünk be egervári tallér néven, amelyet az érkezéskor vásárolhatnak meg a látogatók, ezzel tekinthető meg a kastély múltját felidéző állandó kiállítás, a színházi előadás, de a kávéház is tallérban számol. A korhű szálláshelyek, reneszánsz berendezésű helyiségek mellett a gasztronómiai kínálattal is stílusosak leszünk, erről a külföldről hazatért Takáts Zoltán mesterséf gondoskodik - jelezte az egyesület vezetője.

A hagyományos jótékony rendezvények mellett, köszönhetően a hajdani várárokbeli játszótérvárnak , a gyereknapok sem maradnak el, az időpontokat összehangolják a zalaegerszegi eseményekkel, hogy a családok ne maradjanak le a kardos bajvívásokról, s egyéb középkori attrakciókról.

- Május 26-án, a gyereknap előtti délutánra az Alma Együttes érkezik, de fellép Halász Judit színművésznő is.

Székedli Bertold

Az érdeklődők számíthatnak a nagy hírű Egervári Színházi Játékokra is, már zajlanak a tárgyalások a június 23. és július 22. közötti fesztiválprogram fellépőivel.

- Szeretnénk, ha közismert, közkedvelt, neves művészek fordulnának meg a várkastély felújított színpadán - folytatta Székedli Bertold. - A kreatív ötleteknek nincs határa, dédelgetünk egy tervet török fürdő létesítésére, de népszerű, országos hobbiklubok találkozója is beköltözhetne Egervárra.

A vadászat szerelmesei például számíthatnak témába vágó kiállításokra is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!