Programok

2017.04.20. 16:30

Sárkányok, könyvek, tehetségek - Programok a hétvégére

Programtippek a következő napokra!

Zalai Hírlap

A tehetségről

Családi napot tartanak a tehetség jegyében szombaton 9 órától Zalaegerszegen, a Keresztury művelődési központban. Az este hatig tartó programban a nap folyamán 10 órától több előadás elhangzik: szó esik a népmesékről, az iskoláról, a tanulásról, valamint a család szerepéről a tehetség kibontakoztatásában. Délután fél háromkor divatbemutató is lesz, a gyerekeket több foglalkozás várja, bölcsődéstől óvodáskorig.

Sárkányosdi

Kertvárosi sárkányosdi címmel tartanak gyerekeknek szóló programot szombaton délután Zalaegerszegen, az Apáczai téri művelődési központban. Két órától kézműves játszóház, sárkányfrász-sárkány hétpróba, illetve bábszínház műsora várja az érdeklődőket. Lesz páncél- és fegyverbemutató, népzenei műsor, aszfaltrajzverseny, illetve sárkányvárostrom is.

Ószeresek

Régiségkereskedők vásárát rendezik Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban szombaton 10 órától. Várnak mindenkit, akit érdekelnek az antik órák, polgári és népi bútorok, szőttesek, porcelántárgyak, festmények és kisplasztikák. A rendezvényen a látogatók megismerhetik továbbá a régi mesterségek képviselőit, lesz edénydrótozás, fonás és kovácsolás. A jó hangulatról Ring István, a kackiás verklis gondoskodik, valamint fellép a Boróka néptáncegyüttes, és a gyerekeket játszóház, mesekoncert várja.

Pecabotokat a kézbe

A Zrínyi Horgászegyesület szombaton 6.30-tól tartja éves horgászversenyét Nagykanizsán, a Csónakázó-tónál. A pecások bajnoksága 11.30-ig tart. Ezzel egy időben a gyerekeknek különböző programokat, köztük célbadobóversenyt szerveznek.

Nagykanizsa - A katolikus, református és evangélikus felekezetek plébánosai és lelkipásztorai családokat, hívő és nem vallásos embereket várnak imasétára és zarándoklatra szombaton. Az Erzsébet térről indul a séta 9 órakor, a program délután családi nappal folytatódik a Csónakázó-tó melletti Zöldtáborban. Képünk a tavalyi rendezvényen készült Fotó: archív/Gergely Szilárd

Motorcsodák

Szombaton és vasárnap motorkiállításnak ad otthont a Kanizsa Plaza. A nyitónapon 10-21 óráig, másnap 8-12 óráig gyönyörködhetnek az érdeklődők két- és négykerekű járműcsodákban, veterán és modern épített motorokban, autókban. A rendezvényt tetoválás és bőrdíszműves bemutató is színesíti.

Borversenyek

Jóféle dél-zalai nedűk mérettetnek meg szombaton a becsehelyi borversenyen. A faluházbeli program ünnepélyes eredményhirdetését 19.30-tól tartják. Zalaszentgróton a Zalai Borút Egyesület és a Zalaszentgróti Hegyközség rendez borversenyt ma 10 órakor a Kisszentgróti Borházban.

Rendőrségi előadás

Vagyon- és áldozatvédelmi rendőrségi előadást tartanak szombaton este hat órától a kustánszegi kultúrházban.

Mulatnak a lánglovagok

A Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület szombaton tartja hagyományos bálját a gelsei Weöres Sándor Általános Iskolában. A mulatság 19 órakor, rendhagyó bemutatóval kezdődik, amelyen a légzőmaszk felvételét és a mentőkötél rögzítését is bemutatják a hivatásos és önkéntes lánglovagok.

A hősök emlékére

Szombaton, a 13 órakor kezdődő ünnepélyen adják át Paton a nemrég felújított, első és második világháborús emlékművet.

Színjátszók fesztiválja

Zalaszentgróton, a Városi Művelődési Központban rendezik meg a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál Zala megyei döntőjét szombaton 9 órától.

A könyv éjszakája

Lendván, a városi könyvtárban pénteken tartják a könyv éjszakája muravidéki programját. Az este hét órakor kezdődő rendezvényen több kötetbemutatóra, illetve író-olvasó találkozóra kerül sor, de fellép Király Davor zongorista és Cuk Nina énekes is.

Wahorn kiállítása

Zalaegerszegen, a Keresztury VMK-ban ma 17 órakor Wahorn András Munkácsy-díjas festőművész műveiből nyílik kiállítás. Az alkotó rendhagyó tárlatvezetést tart, az esten közreműködik a képzőművészekből álló Tapasztalt Ecsetek zenekar.

Népdalos találkozó

Ma 18 órakor kezdődik a Zalaszántói Népdalos találkozó. Öt dalos csoport lép fel, helyiek és távolabbról érkezettek műsorát is hallhatja a közönség az IKSZT épületében.

Falunap

Szombaton rendezik meg a cserszegtomaji falunapot. Délelőtt pörköltfőző verseny és gyermekprogramok várják az érdeklődőket, akik egészségügyi állapotfelmérésen is részt vehetnek. 13 órakor hirdetik ki az előző este megrendezett pálinkaverseny és a főzőverseny eredményét, 14 órakor megnyílik a vajdasági Remete István festőművész kiállítása, és szórakoztató programok, koncertek lesznek. A falunapot bál zárja.

A Föld napja

A Föld napja alkalmából 20 év - 20 kilométer: Vadlányoktól a Pálosokig címmel indul gyalogtúra a gyenesdiási Nagymezőről szombaton 10 órakor a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében. A 8-9 órás túrát a terület természetvédelmi őre vezeti. A táv 21 kilométer, a részvétel díjmentes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!