Programok

2017.05.31. 16:57

Várostörténeti kiállítás és futóverseny Keszthelyen

KESZTHELY - Csütörtökön kezdődik a városnapi rendezvénysorozat Keszthelyen. Ezúttal a hétvége kínálatát ismertetjük.

Keszey Ágnes

Szombaton a Fő téri templomban 9 órakor szentmise kezdődik, melyet Hancz Gábor csornai premontrei alperjel celebrál, majd a Várkertben megemlékeznek Lackfi István nádorról.

10 órától a Keszthelyi Kilométerek előprogramjaira, gyermek- és sprint futamokra várják a sportolókat és a szurkolókat. Közben 10.30-kor átadják a gimnázium udvari padját, 11 órakor pedig a Mozgás házában kezdődik a Vajda és Premontrei Öregdiák Találkozó. A Balatoni Múzeumban szombaton 16 órakor nyílik meg a Keszthely évszázadai című várostörténeti kiállítás.

A programok a Balaton-parton folytatódnak, 19.30-kor a Boombatucada dobegyüttes zenél, átadják a Keszthely óriásfeliratot, újraindítják a balatoni szökőkutat, majd 20 órakor kezdődik Demjén Ferenc koncertje. A vasárnap főként a sporté: 9 órától a kastélyban rendezik meg Keszthely sakkbajnokságát, 10 órától a város egész területén futnak a Keszthelyi Kilométerek versenyzői, s ekkor kezdődik a Pünkösdi Regatta vitorlásverseny is.

16.30-kor trianoni megemlékezést tartanak a Helikon parkban, az Igazság kapujánál, majd fát ültetnek a testvérvárosi delegációk. A Balaton-parton 19 órakor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép fel.Hétfőn 14.30-kor a Balaton-parton bringás ügyességi és szórakoztató programok kezdődnek, 15 órakor pedig pünkösdi programokra várják a családokat: lesz játékpark, pünkösdi királyválasztás, koncert és táncház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!