Púder Nélkül

2014.07.23. 17:25

A mozgás nem nélkülözhető az életünkből!

Legtöbbször azzal védekezünk, hogy nincs időnk sportolni, pedig a mozgást akár a mindennapi tevékenységeinkbe is beiktathatjuk.

Horváth Viktória


Már egy kis séta is sokat segít, főleg ha ülő munkát végzünk. Fotó:Illusztráció

Van olyan életszakasz vagy időszak, amikor a sportolás háttérbe szorul, ám ez nem jelenti azt, hogy mindenfajta mozgást nélkülöznünk kell. Apró trükkökkel ugyanis úgy tudjuk beépíteni az életünkbe a mozgást, hogy észre sem vesszük és mégsem tunyulunk.

Ha autóval járunk dolgozni, akkor járjunk gyalog vagy ha ez nem megoldható, akkor parkoljunk távolabb és a maradék utat tegyük meg gyalog. Ha busszal járunk, akkor szálljunk le az eggyel előbbi megállóban és sétáljunk. A lift helyett válasszuk a lépcsőt, néhány perccel tart csak így tovább az utunk, de a combhajlító izmainkat garantáltan megmozgatja.

Ha ülő munkát végzünk, akkor különösen fontos, hogy óránként, másfél óránként megmozgassuk magunkat. Sétáljunk egyet az irodában vagy csak nyújtózzunk egyet. Az ebédszünetet is használjuk ki: egy könnyű séta az elfogyasztott étel után jó hatással lesz az emésztésünkre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!