Púder Nélkül

2015.11.27. 08:46

Alkalmi smink: a kevesebb néha több

Ünnep, iskola vagy pusztán egy átlagos hétköznap. Nincs ötlete, hogy milyen sminkkel dobja fel a napját? A nagykanizsai kozmetikus és sminkes, Nagy Eszter most segít ebben. Hétről hétre néhány ötlettel, színekkel, tippekkel látjuk el hölgy olvasóinkat.

Benedek Bálint

Mozi, színház vagy vacsora a párunkkal. A hölgyek többnyire a ruhát is nehezen választják ki az alkalomra, a megfelelő smink kiválasztásában segítünk. Általában az öltözék színéhez kell passzolnia a sminknek, hiszen akkor a hölgyek kiváló összhangban lehetnek, s a kisugárzásuk is megváltozik. Ha a ruha fekete, vagy sötétebb árnyalatot képvisel, akkor az arcon a világosabb színeknek kell megjelenniük.

Nagy Eszter továbbra is határozottan elutasítja az alapozó használatát, ám télen a színezett hidratáló használatát ajánlja, ugyanis a szélsőséges, hideg időjárástól megvédi a bőrt. A szakember szerint alkalmi modellünk, a középiskolás Imre Dorina bőre kissé vízhiányos, azonban a rendszeresebb vízfogyasztással ezt könnyedén orvosolni lehet.

- A hidratálót alaposan eldolgozzuk a bőrön, de a tökéletesebb hatás érdekében lehet még további krémet felvinni a bőrre - mondta Nagy Eszter. - Az alkalmi sminkelés esetében is különösen kell figyelni az alapozásra, majd a szemek kihangsúlyozása következik. A szem belső részére világosabb színt viszünk fel, a többi árnyalat használata egyénenként változik. Az évek során a hölgyek kísérletezései során derülnek ki, hogy melyik árnyalat áll a legjobban, de barna szem esetében ahhoz hasonlóból lehet választani. Majd némi csillámporral még tovább fokozható az ünnepélyes hatás. Egy fiatal lány esetében, mint Dorina ha éppen buliba készül, akkor az ajkakra lehet intenzívebb színt választani, akár pinkkel dolgozni. Ráadásul a telt ajkakon jól mutat a vibráló szín, azonban ha pusztán vacsorázni indul egy szájfény is elegendő lehet.

A sminkes keze közben folyamatosan dolgozott. Épp a szemöldöke alatt járt, s hozzátette: egy nagyon világos kontúrt kell húzni, mely kiemeli és karakteresebbé teszi a szemöldökét. Ha alkalmi smink készül, akkor figyeljünk arra, hogy semmit se vigyünk túlzásba. A kevesebb néha több elvnek megfelelően kiváló hatást lehet elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!