Púder Nélkül

2015.07.04. 15:24

Balatoni szépségek között a zalaiak

A tavalyi Zala Szépe királynője, Bazsika Mónika, valamint az inkei, ám több szállal a dél-zalai városhoz kötődő Borongics Anett is nevezett a Miss Balaton 2015 szépségversenyre.

Benedek Bálint

A lányok eddig jó úton haladnak, ugyanis a szakértőkből álló zsűri és a közönség jóvoltából a legjobb 50 szépség között tudhatják magukat, s néhány nap múlva az is kiderül, hogy továbbjutnak-e a következő körbe.

– Varázslatos időszakon vagyok túl, hiszen miután a fejemre került a korona, minden az elképzeléseim szerint alakult – mesélte Bazsika Mónika. – A budapesti egyetemen, ahol műszaki menedzsernek tanulok, szerencsére sikerültek a vizsgáim. A három hónapra ajándékba kapott piros autó sokat segített a közlekedésben, még több rutint szereztem a vezetésben, de mivel beleszerettem, nehéz volt megválni tőle. Még a Zala Szépe 2014-es versenyen ismertem meg a zalaegerszegi Németh Kittit, aki a fővárosban keresett albérletet, s mivel éppen nem volt lakótársam, odaköltözött. Nagyon jó barátnők lettünk, rengeteg közös programot szervezünk.

A tanulás mellett Mónika gyakran vállal hoszteszmunkákat is, ilyenkor különféle promóciós rendezvényeken hirdeti megbízói termékeit. Az elfoglalt hölgy természetesen figyel arra, hogy mindig bombaformában tartsa testét. Rendszeresen jár edzeni, s az étkezésére is fokozottan odafigyel.

Bazsika Mónika
Fotó: Pezzetta Umbeerto

– Észrevételeim szerint egyre népszerűbb az egészséges életmód követése, a fiatalok nem csak a strandszezonban szeretnének jobban kinézni, hanem szeretnék hosszú távon karban tartani a testüket – tette hozzá Mónika. – Ennek egyik alapfeltétele az édességek kerülése és a fehér húsok, valamint a saláta fogyasztása, mely, ha megfelelő mozgással is párosul, akkor napi rutinná válhat.

Az ifjú rédicsi hölgy úgy gondolta, eddigi a kiegyensúlyozott életét megspékeli némi izgalommal, ezért nevezett a Miss Balaton szépségversenyére. A Zala Szépe első helye lendületet adott számára, bájait ezúttal országos hírű, a szépségiparban elismert szakemberek értékelik. Többek mellett Epres Panni modell és Iszak Eszter televíziós műsorvezető, modell, valamint fotósok, fodrászok, táncosok és sminkesek igyekeznek a lehető legtöbb jó tanáccsal ellátni a nevezőket. Miután az első rostán túljutott, Balatonfüreden a legjobb 50 között további érdekes csoportfoglalkozások várták.

– A 24 éves Szabó Dóra, a Miss Earth Hungary 2011 győztese karolt fel egy csapatot – folytatta Mónika. – Részletes, személyre szabott tanácsokkal látott el bennünket az egykori szépségkirálynő. Beszélt arról miként mozogjuk a zsűri előtt, milyen sminket válasszunk, hogyhordjuk a hajunkat, sőt, az sem mindegy, hogy az ajkaink milyen érzéseket közvetítenek.

Epres Panni modell némi kritikát is megfogalmazott: nem tetszett a lány érdekes maori tetoválása, ám meggyőződésük szerint az arca emlékeztet a kanizsai modellére, Zimány Lindára. Erről valószínűleg a zalai levegő tehet.

A 21 éves Borongics Anett reméli, hogy somogyi származása nem érdekli majd a zsűrit döntése meghozatalában. Mentségére legyen szólva, a Nagykanizsához közeli somogyi Inkén él szüleivel. A fiatal, barna hajú, barna szemű lány szépségére először négy évvel ezelőtt fotósok figyeltek fel, akik azóta is rendszeresen készítenek róla felvételeket. Pózolt már elhagyatott épületek között, virágos réten, míg legutóbb Székesfehérváron kősziklák tövében állt modellt. Számára az effajta szereplés hobbi, s nem mellesleg rengeteg profi kép színesíti az „arcképcsarnokát”. – Tavaly részt vettem a Zala Szépe versenyen, ám a legjobb tíz lány közé már nem választottak be az olvasók – mondta a vendéglátásban dolgozó Anett. – Most a Miss Balaton egy újabb kihívást jelent számomra, s mivel országos szépségmustráról van szó, sokkal nagyobb ismertséget hozhat. Érdekes, de ezúttal a legjobb ötven szépség közé a közönség, a barátok és az ismerősök szavaztak be, ami szintén óriási lendületet ad. Ettől függetlenül nem árt az óvatosság, hamarosan kiderül, hogy a legszebb 32 között is biztosíthatom-e a helyemet.



Borongics Anett

A fiatal lány ugyan imád enni, azonban igyekszik figyelni a vonalaira, 173 centiméteres magasságához 54 kilogrammot nyom, rendszeresen formálja a testét. Sokat edz, de ha öltözködési tanácsokra van szüksége, akkor mindig számíthat Cipruson élő nővérére, aki szintén támogatja húga törekvéseit.

– Imádom a hosszú hajamat, és talán még a mosolyom is szép – foglalta össze szerényen erényeit Anett. – Mónikához hasonlóan több jó praktikával gazdagodtunk, melyeket igyekszem megfogadni, hiszen sokan nem is gondolnák, hogy egy ilyen szépségverseny milyen komoly koncentrációt igényel. A zsűri ugyanis az egész test mozgására figyel, emellett sokat számít a kisugárzás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!