Púder Nélkül

2017.03.28. 14:40

Vállvillantást hoz a tavasz - A hölgyek lezser, asszimetrikus szabású ruhákkal üdvözlik a kikeletet

Zalaegerszeg - Újra divatba jön a hippikorszakot idéző kertészfarmer, s Columbo hadnagy mellett a felesége is ballonkabátot ölthet.

Magyar Hajnalka

A tavaszi, nyári divattrendekről Kiss Miklósné Anikót kérdeztük.

- Kiknek kedvez a 2017-es tavaszi-nyári divat?

- Az év tavaszi-nyári kollekciója igazi oázis a denim anyag kedvelőinek - kezdi a szakértő. - A farmer időtlen, az örök fiatalság jelképe, talán sohasem volt ennyire széles az anyag-, szín- és fazonválaszték, mint az idén.

Szabó Ágnes (jobbról ) egy csokor üde vadvirágra emlékeztető blúzt mutat Czömpöl Eszternek, a színben hozzá illő farmernadrággal Fotó: Pezzetta Umberto

- Megemlítene néhány konkrét példát?

- A lezser jogging és a klasszikus farmer stílusjegyeit ötvöző JoggJeans, valamint a különlegesen elasztikus power flex anyagok hihetetlen kényelmet, és szabadságot biztosítanak. Hódítani igyekszik a trapéz fazon, és újra megjelent a palettán a kertész farmer is, ami a '80-as évek hippikorszakát idézi. A nyári hónapokban sem kell mellőznünk a denimet, hiszen szupervékony elasztikus alapanyagból készülnek a bermudák és sortok.

- Felbukkan-e újra olyan ruhadarab, stílus, ami már kikopott a gardróbunkból?

- Az átmeneti időszakban a hölgyek kedvelt és trendi viselete lehet a nőies vonalú ballonkabát, mégpedig kontrasztos, mintás béléssel. A férfiaknak steppelt könnyű kabátot ajánlunk bármely stílusban. A tengerész módi is visszatér, talán soha nem is tűnt el igazán, de az idei évben újra erősen mutatja magát.

- Mit hoznak az előttünk álló hónapok anyag, fazon és szín tekintetében?

- A kék és a sárga szinte minden árnyalata divatos a közelgő szezonban. A férfiak a fűzöld, a hölgyek pedig a fáradt rózsaszín, a mogyoróbarna és a téglavörös árnyalataival frissíthetik fel alap ruhatárukat. Ügyesen párosíthatók a harsány színek és az anyagok. A feltűnő, nagymintás, vagy a natúr, lágyesésű természetes alapanyagokból készült pólók, blúzok egyaránt passzolnak a klasszikus ötzsebes farmerhoz, vagy a chino nadrághoz. A variációkat az alkalomhoz, vagy hangulatunkhoz igazíthatjuk. A virágminták is méltó helyet követelnek 2017 tavaszán az igényes nő ruhatárában. Nem feltétlenül a megszokott apró minták, hanem mindinkább a hangsúlyos, nagy felületű floralok lesznek jellemzőek. Szó szerint félvállról vehetjük a laza, lezser fazonú, finom anyagból készült nőies vonalú ruhákat és blúzokat, ugyanis tovább tartja magát a vállvillantós, asszimetrikus fazon.

Mindezt extrém nagy táskákkal, szalmakalapokkal, színes kendőkkel varázsolhatjuk igazán egyedivé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!