Púder Nélkül

2015.03.18. 15:34

Hogyan lehet leszokni a körömrágásról?

A körömrágás nem túl szép szokás, ám nem könnyű leszokni róla. Mi mégis ajánlunk pár módszert.

Takács-Horváth Viktória

Azt persze érdemes megjegyezni, hogy a körömrágás stresszes élethelyzetre adott reakció, ami általában el is múlik, ha a stresszhelyzet megszűnik. Tehát nemcsak a rossz szokással kell foglalkozni, hanem a lelki eredetét is érdemes kutatni.

Az egyik legjobb és leghatásosabb megoldás, ha a gyógyszertárakban kapható átlátszó lakkot kenjük fel a körmünkre, az ugyanis a nyállal érintkezve kellemetlen ízt okoz a szánkba, amitől abbahagyjuk a rágást. A ragtapasszal való leragasztás is jó módszer lehet, hiszen ez mindig eszünkbe juttatja a célunkat, még akkor is, amikor önkéntelenül vesszük az ujjunkat a szánkba. Mivel a stressz levezetése a cél, találjunk ki magunknak más stresszűzőt: ilyen lehet a rágózás vagy egy puha labda nyomkodása. Az elménket is becsaphatjuk. Akárhányszor rágni akarjuk a körmünket vagy már be is vettük az ujjunkat a szánkba, csípjünk bele a bőrünkbe. Az agyunk egy idő után összekapcsolja a fájdalmat a körömrágással, így nem fogunk hozzá kedvet érezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!