2008.12.31.

Női projekt, vudu-baba

2008. december 31., 06:00 szerző: ZH online
Az újságírók réme az olyan sajtótájékoztató, amelyen egyedül ül szemben egy egész grémiummal. Úgy érzi, vizsgáztatják, mert lezavarják gyorsan a mondandót, aztán lehet kérdezni, és kiderül, mennyire tájékozott a dögunalmas témából, amire mégsem mondhatja, hogy nem érdekli. Van ennél rosszabb is, ezt idén volt módom tapasztalni.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']:
G->reklam_mentes: 0

Az egyik érdekvédelmi szervezet előadást szervezett Női esélyek a munkavállalásban címmel, s ez előzetes információ birtokában már horkolva léptem a terembe, egy tudósítás végett. Nem kellett volna odamenni. 

Harminc-negyven ráérő hölgy töltötte ott az idejét, és a végzet úgy hozta, hogy a tudósító volt az egyetlen hímnenű lény a teremben. Ez nem gond, azonban az előadó, a bájosan sziporkázó Monspart Sarolta, korábban tájfutó-világbajnok volt, aki a sikeres nő személyiségfejlesztéséről és egészségmegőrző tennivalóiról adott tanácsokat társainak, viccek, példázatok kíséretében. A példabeszédek mintegy órás célpontja (mit csinálj a férjeddel, ha unod, hogyan nézz egy véletlenül adódó pasira stb.) az egyedüli férfi volt, az újságíró, aki rövid idő múlva úgy nézett ki, mint boszorka-tanoncok kezében a gyakorló vudu-baba. 

Máig szégyellem, és letagadnám, miket kívántam a résztvevőknek. A mars vissza a sparherthez és  mivel munkaügyi projekt volt egyetlen munkaadód a rántás legyen az enyhébbek közé tartozott. Tény, rövid volt a tudósítás, ennél is rövidebb.

Még több szilveszteri humor itt!

ZH online

2008. december 31., 06:00 szerző: ZH online

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...