Púder Nélkül

2016.07.17. 15:25

Nyári hajdivat - Trendi a bubifrizura, a laza hullám és az Elvis-fazon

Mindig kérdés, hogy mit kezdjünk nyáron a hajunkkal. Egyrészt, mert az ember szeretné divatosan hordani, másrészt, mert ha a nyakunkba lóg, melegít.

Németh Diána

Minden évben más és más divat hódít a frizurák világában. Az idei forróságra készülve Bauer Ági szakértő vázolja a legújabb trendeket.

A konty is lehet laza, könnyed

- A meleg miatt a férfiak mellett a hölgyek is gyakran a rövidebb haj mellett döntenek. Nagy divat lett idén a bob, más néven bubifrizura. Ez a fazon természetesen hosszabb verzióban is jól néz ki. Nagyon trendi a pixie, azaz aszimmetrikus formájú haj, ami extravagáns, különleges és könnyen rendben tartható. Jól mutat bármely arcformához és hajtípushoz, legyen az göndör, egyenes vagy hullámos. A pixiehez mindenképp szükség van hajlakkra és hajhabra a dús és tartós hatásért. Az ápolt, szép megjelenéshez szükséges, hogy a haj egyenletesen legyen befestve, ugyanis a lenövéseket nehezen viseli a rövid haj - magyarázza a szakember.

- Mennyire divat a kiegyenesített haj?

- Idén a természetes viselet a trendi. Kevésbé kapnak teret a mesterkélt frizurák, és az egyenes hajat egyre jobban kiszorítja a laza hullám és a göndörség - mondja Bauer Ági.

A frufru ismét visszatért a divat világába. A félkör alakú változatot kedvelik, ami követi az arc formáját. A tépett hajat pedig felváltotta az egyenesre vágott frizura.

Bauer Ági: - Az egyenes hajat egyre jobban kiszorítja a laza hullám és a göndörség Fotó: Katona Tibor

- Melyek a trendi színek?

- Az ombre (színátmenetes haj) mára már teljesen kiment a divatból. A kontrasztos színek helyett válasszuk inkább a szolidabb árnyalatokat és a satírozott színkombinációkat. A platinaszőke szintén a múlté, melyet egy hozzánk illő, természetes, napszítta hatású szőke árnyalatra cserélhetünk. A hölgyek többsége idén nyáron pasztell színekkel bolondítja meg frizuráját. A szőkét jól fel lehet dobni ezekkel a lágy árnyalatokkal. Az úgynevezett szélkerék festési technikával nagyon szép lesz a haj, természetesebb hatást kölcsönöz, mint a régi módszer. A sötét hajúaknak - barnáknak, feketéknek - kevésbé ajánlható a plusz szín használata. Mindenkinek más és más áll jól, a vöröseknek például inkább a világos rosé színt ajánlom. Ez most nagyon felkapott.

- Mi a helyzet a férfiakkal?

- A férfiak többsége az úgynevezett ecsetfrizurát, vagyis az Elvis-fazont kedveli. Ennek is van rövid és hosszú változata.

A szakember arra is felhívja a figyelmet, hogy sok félresikerült frizuráért éppen a divat okolható. Nem kell vakon követni a gyorsan változó trendeket, attól, hogy valami divatos, még nem biztos, hogy jól is áll. Persze ez nem csak a frizurára igaz.

- Egy tapasztalt fodrász segíthet eldönteni, hogy mit enged meg a hajunk minősége, mi illik az arcformánkhoz, és melyik az a frizura, amit otthon is tudunk kezelni. Ha mindezt figyelembe vesszük, idén is könnyen megtalálhatjuk az adottságunkhoz és személyiségünkhöz tökéletesen illő, divatos hajviseletet - tanácsolja Bauer Ági.

 

A fiatalok körében manapság nagyon kedveltek a különféle hajfonatok. Leggyakrabban alkalmakra szokás bevetni, csakúgy, mint a kontyot. Az utóbbit lágyabb hullámokkal, sokkal lazább feltűzésekkel illő manapság viselni, a szigorú hajtűk és a csatok erdeje kevésbé használatos. Az alkalmi frizurát esetleg élő virággal is feldobhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!