Púder Nélkül

2013.03.06. 21:24

Sminktrend: kék és csillogó, de natúr is lehet

Zalaegerszeg - Az idei sminktrendben is visszaköszönnek a nyolcvanas évek, a kék szemhéj például kifejezetten divatos lesz, tudtuk meg Németh Noémi mesterkozmetikustól. Mielőtt az új irányzatokat ismertette, felhívta a figyelmet, hogy a szép smink alapja az ápolt bőr.

Szabó Judit

- A  vitaminkészletek téli kimerülése miatt ilyenkor tavasszal sokkal szürkébb, fakóbb a bőr, mint máskor, tehát az a legfontosabb, hogy feltöltsük a szervezetünket vitaminokkal és ásványi anyagokkal - mondta Németh Noémi. - Az ehhez vezető út a helyes  táplálkozás, zöldségek és gyümölcsök fogyasztása nagy mennyiségben. A szaunázás is sokat segít a bőr állapotának javításában. Érdemes felkeresni ebben az időszakban  egy kozmetikust, hogy megszabaduljunk a tél nyomaitól,  eltüntessük az arcbőrről az elszarusodott hámréteget. Többféle módszert választhatunk: van, aki hagyományos nagykezeléssel, egy alapos radírozással távolíttatja el  az elhalt hámsejteket, más  mikrodermabráziós eljárással, vagyis  kristályokkal történő bőrcsiszolással. Ezután  alapos masszírozás, majd  ultrahangos hatóanyag-bevitel következhet, de a hatóanyagokat mezoterápiával is a bőr mélyére  juttathatjuk. Ezek a megfelelő kezelések ahhoz, hogy a bőr üde legyen.

Németh Noémi mesterkozmetikus munka közben. Mielőtt kipróbálnánk a legújabb tavaszi sminkdivatot, essünk túl egy hagyományos  nagykezelésen vagy  mikrodermabrázión, javasolta a szakember. Fotó: Pezzetta Umberto

Ha  túl vagyunk a kezeléseken, és úgy érezzük, hogy  a bőrünk már megfelelő állapotban van, akkor jöhet a smink.

- Vissza a nyolcvanas évekbe, ez lehetne az idei szlogen a sminkdivatban  említette  - Németh Noémi. - Ahogy ismét divatosak a rövid szoknyák, az állatmintás kiegészítők és  a bubifrizurák, a sminkben is megjelennek a nyolcvanas évek stílusjegyei. Emellett divatosak a visszafogott, pasztell árnyalatok is, például a rózsaszín, a bézs és a levendula. Ezekkel  természetes hatást érhetünk el. A pasztell árnyalatokkal olyan nude sminket is készíthetünk, amely annyira natúr, mintha nem is festenénk az arcunkat - ez a legújabb irányzatok egyike.  Kifejezetten divatos lesz idén tavasszal a kék szemhéj is, a szem színétől függetlenül. Szemhéjpúderrel vagy szemkihúzó ceruzával is elérhetjük az erős kék hatást, ami szintén nem újdonság: ez is jellemző volt a nyolcvanas években.  Továbbra is divatos ugyanakkor a füstös szemhéj, amit akár szemhéjporral, akár szemceruzával készíthetünk.  A smink lehet csillogó, de ahogy már említettem, abszolút természetes hatású is. Nagyon fontos a jó minőségű alapozó, de sokan túlzásba viszik a használatát, ez azonban nem szerencsés.  Ami a rúzsokat illeti, a  száj hangsúlyozása  nagyon divatos lesz idén:  narancs, pink és piros  árnyalatokkal kísérletezhetünk, akár nappalra is. Aki például egy natúr sminket megbolondít egy élénk szájfestéssel, nagyon trendi lesz idén tavasszal.

A tavaszi megújulás jegyében érdemes alaposan átválogatni a sminkkészletünket. A lejárt termékeket ne tartogassuk, és ne kegyelmezzünk a soha nem használt, pusztán tévedésből megvett rúzsoknak sem - ha eddig nem álltak jól, valószínűleg ezután sem fognak. A száműzöttek helyett pedig beszerezhetünk  néhány  újdonságot, a bátrabbak akár kék színű szempillaspirált  idén már nem  csak feketében gondolkodhatunk.  Aki bizonytalan abban, hogy  mi áll jól neki,  a legjobb, ha kikéri  egy  kozmetikus véleményét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!