Púder Nélkül

2015.02.18. 12:05

Év férfija - Horváth „Mákos” Ferenc nyerte meg a szavazást

Nagykanizsa - Labdarúgók, többek között Juhász Roland, Dzsudzsák Balázs, valamint Nagy László válogatott kézilabdázó is szavazhatott az év férfija választás győztesére, Horváth „Mákos” Ferencre.

Benedek Bálint

A Kiskanizsai Sáskák SE labdarúgó csapatának egykori utánpótlás vezetője szerint közvetlensége segítette hozzá a sikerhez.

– A nagyszerű sportolók a világhálón keresztül biztosítottak a támogatásukról, hiszen többekkel már évek óta kiváló kapcsolatot ápolok – mondta Horváth Ferenc sportmenedzser.– Szerencsére a szűkebb pátriámban is sokak ismernek, hiszen gyermekként nálam rúgták a bőrt. Egyik kiváló tanítványom és barátom Kuzma László „Nyulas", aki becenevét onnan kapta, hogy focistaként a fülén vitte a labdát. Ma is számíthatok rá az öregfiúk közt.

A kiskanizsai férfi 1985 és 2010 között edzőként vezette a serdülő és ifjúsági csapatokat, sőt 1991-től két éven keresztül a megyei serdülő válogatott élén is állt. A tréneri feladatok mellett vállalkozóként anyagilag is segítette a fiatalok boldogulását.

– Keszthelyi középiskolai tanulmányaim alatt Kocsis Ferenc edző szerettette meg velem a labdarúgást – folytatta. – S bár „nagy" focista soha nem lett belőlem, a sportág iránti alázatot és az általa is képviselt szellemiséget igyekeztem átültetni a saját tanítványaim fejébe. Fontosnak tartottam, hogy a sporton keresztül emberré váljanak.

Horváth Ferenc úgy érzi, neki még könnyebb dolga volt a fiatalokkal, hiszen olykor közel negyven fős csapatok terelgették a labdát. Manapság ugyan már nem dolgozik közvetlenül a Sáskákkal, ám a városrészben élő sportkedvelőként a fél szemét rajta tartja a srácokon.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a kiskanizsai vállalkozó megszállott futballrajongó. A Sáska történelmét betéve tudja, naplókban őrzi a csapattal kapcsolatos jegyzőkönyveket, fényképeket és újságcikkeket. A tavalyi világbajnokság minden mérkőzését megnézte. Kedvenc hazai gárdája a Ferencváros, a külföldiek közül pedig a Barcelona.

– A szívem egyik csücske a foci, a másik a fagylalt – mesélt tovább „Mákos". – Az előző év mindkét területen sikeres volt, hiszen márciusban a Magyar Diáksport Szövetségtől az utánpótlás munkám elismeréseként a legújabb címeres melegítőt kaptam meg, majd áprilisban Nagykanizsa Sportjáért díjat vehettem át. Ezt követően az ország kedvenc fagylaltozója címet nyertem el, melyben szintén óriási segítséget jelentett sportoló barátaim és idős szüleim támogatása. 2015 szintén jól kezdődött, hiszen az év férfija lettem, ami bevallom, jól esett a hiúságomnak.

Ferenc a sikerek ellenére sem „szállt el", szerinte katolikus neveltetése is hozzájárult ahhoz, hogy a mai napig segítsen az elesetteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!