Receptek

  • cikk kép
    Egy őszi íz - a tuti szilvás gombóc

    Szemenye - Most érik, kékül, potyog a fáról a szilva. Bár fagyasztott gyümölcsből is készíthetjük, mégis ez az igazi szezonja a szilvás gombócnak.

  • cikk kép
    Mit főz a férfi? Tejszínes csirkét!

    Kislőd – Ismét rendelkezésünkre bocsátotta receptjét Herold Gábor könyvtáros, rendezvényszervező és múzeumi gyűjteménykezelő, aki szívesen próbál ki új ízeket.

  • cikk kép
    Hogyan készítsük elő a halfajtákat helyesen a sütéshez és a kirántáshoz?

    Rábapaty- A közelmúltban a Rábapatyi Horgászegyesület tanyáján jártunk a rábasömjéni horgásztónál. Vendéglátóink jóvoltából most, a halászlé után a rántott és sült hal elkészítésének néhány követendő trükkjét is megosztjuk olvasóinkkal.

  • cikk kép
    Így főzzünk könnyen, olcsón és egészségesen!

    Tanácsok Gulogi Lászlótól, zalaegerszegi mesterszakácstól

  • cikk kép
    A beáztatott szőlő, a szilva, a narancs díszítheti az esti italunkat

    Már búcsúzik a nyár, de ez még nem jelenti azt, hogy az esti koktélozásokról is le kell mondanunk.

  • cikk kép
    Egyszerű és kiadós krumplis pogi

    Harasztifalu - A településen immár másfél évtizede minden ősszel megrendezik a Haraszti hetvenkedések programsorozatát, melynek középpontjában a pogácsasütő versengés áll. Az idén az egyik szervezőnek, Francsics Istvánné Erikának ítélte oda a zsűri az első díjat.

  • cikk kép
    Mustáros tejszínes csirkemell

    Szombathely - Ezt az egyszerű ételt kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik - biztos, hogy mindenkinek ízleni fog!

  • cikk kép
    Finom a csacsifüle, lekvárral, dióval, mákkal is tölthető

    Magyaralmás - A csacsifüle ízre olyan, mint a hájas, mégis egy dagasztott élesztős tésztából készül.

  • cikk kép
    Franciakrémes tortaformában sütve

    Szombathely - A franciakrémes általában az ínyenc cukrászdalátogatások főszereplője. Bársonyné Dankovics Mária (Maja) azonban egy olyan variációt ismertet, amit otthon is megalkothatunk, ráadásul: tortának!

  • cikk kép
    Szarvashús macokkal

    Soponya - A bátonyterenyei Szülőföldünk Ízei (Egererdő) elnevezésű különítmény a múlt év után idén is elhozta az abszolút győztesnek járó Erdei Ételek Mestere címet és a vándorkupát.

  • cikk kép
    Kolbászleves és pásztortarhonya: íme a büki sztárok receptjei

    A büki borfesztivál keretében az idén is több ügyes, profi és kevésbé profi konyhaművész csillogtatta meg képességeit. Az itt készült finom és tápláló egytálételek közül Búza Sándor kolbászlevesét és Nika Róbert pásztortarhonyáját mutatjuk be olvasóinknak.

  • cikk kép
    Töltött lángos egyszerűen, gyorsan

    Torony - Magyar ember számára a balatoni hétvégék, fesztiválok pótolhatatlan gyorsétele a lángos. Az árusok gyakran vissza is élnek ezzel a népszerűséggel, és borsos áron adják, de ha nem is, az biztos, hogy sokáig sorban kell állnunk a finomságért. Mai receptünkből kiderül, hogyan készíthetünk olcsón és gyorsan házilag nagyon finom töltött lángost.

  • cikk kép
    Brassói tárcsán sütött krumplival

    A szabadtéri sütés-főzés igazi férfimunka. Így látja ezt Kolozár György körmendi hobbiszakács is, mai receptjeink és főzési tanácsaink forrása.

  • cikk kép
    Rozmaringos, grillezett tarja

    A nyári napokat - aki teheti - leginkább a kertben tölti: igaz, a rekkenő hőségben a legjobb az árnyékba húzódni. Ilyenkor még este sincs hűvös, napnyugta után jólesik a szabadban főzőcskézni, grillezni, vacsorára vendégül látni a barátokat.

  • cikk kép
    Média-hagymás bab, Piedone emlékére

    Az utóbbi napok legelszomorítóbb híre, hogy elhunyt minden idők legkultikusabb pofozkodó fenegyereke. A fehérvári tévések az ő emlékére főztek kedden. Kitalálhatják, mit...

  • cikk kép
    Grill, bogrács, tárcsa - A szabadtéri főzésben a férfiak is jeleskednek

    Zalaegerszeg - A kerti főzés közösségi élmény, a kemencét, a bográcsot, a grillezőt mindig többen veszik körül. Az étkek pedig egyéni ízlés szerint bővülnek hozzávalókkal.

  • cikk kép
    Szezonja van a spárgának

    Magyarországon jelentős hagyományai vannak a spárgatermesztésnek, s bár sokféle étel készíthető belőle, a konyhákban mégsem örvend akkora népszerűségnek, mint a nyugati országokban.

  • cikk kép
    Recept: payerne-i mogyorós süti

    Szinte más sincs benne, mint mogyoró, mogyoró és mogyoró. A Payerne-szeletnek senki se tud ellenállni, pedig kevés egyszerűbb sütemény van.

  • cikk kép
    Recept: kakaós-joghurtos kalács

    Ki az, aki nem szereti a kalácsot? Még melegen, „üresen”, vagy ha már kihűlt, vajjal vékonyan, lekvárral vastagon megkenve. Ki tud ellenállni?

  • cikk kép
    Finom dán diós briós

    Magyaralmás - Szeretem a neten a recepteket bújni, új ételeket, ízeket kipróbálni. Így akadtam erre a briósra is.

Részletes műsor



Műsorok betöltése...