2017.04.11. 11:43
Baracksüti recept Egervárról
A baracksüti elkészítése nem a legkönnyebb feladat, de tapasztalt háziasszonyoknak nem okoz majd nehézséget.
Baracksüti
A tésztához:
75 dkg liszt
30 dkg porcukor
20 dkg zsír
2 tojássárgája
1 sütőpor
2 dl tejjel összegyúrjuk
A krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 kanál lekvár
tej
vaníliás cukor
cukor
rum
kakaó
vérnarancsaroma
tojásfehérje
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, diónyi gombócokat formázunk és zsírtalan tepsiben megsütjük. A kihűlt tésztát óvatosan kibelezzük. Morzsáját kevés vaníliás tejjel leforrázzuk. 2 kanál lekvárral, cukorral, rummal, kakaóval és 20 dkg vajas krémmel (vaj + cukor) összedolgozzuk. Megtöltjük a kibelezett tésztákat, összeragasztjuk. Megkenjük vérnarancsaromával, tojásfehérjével, és kristálycukorban megforgatjuk.
Győriné Németh Krisztina
Egervár