Egy régi recept: a magdolnakifli

2017. április 03., 20:00 szerző: Tersztyánszky Krisztina fotós: Tersztyánszky Krisztina
komment
Köcsk - Bolla Lászlóné, Irénke a közelmúltban egy csaknem százéves, kézírásos receptfüzetből készített el a kedvünkért néhány békebeli süteményt. Ezek egyike az egyszerű, de annál finomabb magdolnakifli.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Irénke maga is jól emlékszik rá, hogy annak idején, amikor még a leendő férje udvarolni járt hozzájuk, gyakran került a vendég elé ez az édesség, hiszen gyors és egyszerű volt az elkészítése. Akkoriban még nem divatoztak a krémes, habos sütemények, inkább az egyszerű, kelt vagy kevert tésztákat kedvelték, melyek ízesítéséhez a legnépszerűbb alapanyag a dió volt, amely szinte minden háznál megtermett.

A kiszaggatott holdakat porcukorral meghintve tálaljuk
Fotó: Tersztyánszky Krisztina

Hozzávalók: három tojás, 25 deka liszt, 20 deka cukor, tíz deka vaj, egy deci tej, egy csomag sütőpor, tíz deka dió.

A három tojássárgáját, a cukrot és a vajat habosra kikeverjük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Végül a tojásfehérjékből felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.

Bolla Lászlóné, Irénke

A masszát kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A tetejét sűrűn megszórjuk durvára vágott dióval (vagy mandulával.) Előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük. Még langyosan nagy méretű pogácsaszaggatóval vagy üvegpohárral félholdakra szaggatjuk. Tálaláskor a tetejét meghintjük porcukorral.

 

 

Tersztyánszky Krisztina

2017. április 03., 20:00 szerző: Tersztyánszky Krisztina fotós: Tersztyánszky Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...