Receptek

2017.04.11. 11:31

Gluténérzékenyek is bátran ehetik: mandulás csokitorta liszt nélkül

A lisztérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a finomságokról húsvétkor.

Kosztelnik Lászlóné

Nagykanizsa

15 dkg étcsokoládé

10 dkg cukor

10 dkg őrölt mandula

5 dkg vaj

3 tojás

A csokit darabokra tördeljük, és a vajjal együtt vízgőz felett kevergetve megolvasztjuk. A tojásokat felverjük és cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az őrölt mandulát, majd az olvasztott csokoládét, és jól elkeverjük. Kivajazunk egy őzgerincformát és beleöntjük a krémet. Előmelegített sütőben sütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!