Gyümölcsös finomság az ünnepi asztalra!

2017. április 13., 10:00
komment
A meggyes-pudingos kekszszelet a család kedvence lehet, ha jól készítjük el. Ebben nyújtunk segítséget!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Meggyes-pudingos kekszszelet

1 csomag édes keksz

csokoládé

 

A vaníliás réteghez:

2 csomag vaníliás pudingpor

20 dkg cukor

6 dl tej

5 dkg margarin

A meggyes réteghez:

50 dkg magozott meggy

2 × 1 dl víz

4 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

Egy kb. 30 × 23 cm-es tűzálló tálat vagy tepsit kirakunk egy sor édes keksszel. 5 dl tejet a cukorral feltesszük forrni. Közben a vaníliás pudingport elkeverjük az 1 dl tejjel. Ha forr a tej, hozzáöntjük a pudingot és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kockára vágott margarint, addig keverjük amíg el nem olvad benne. Ha kész, óvatosan ráöntjük a kekszekre. Jöhet a meggyes réteg. Egy lábasba tesszük a meggyet és botmixerrel kicsit összeaprítjuk. Ezután 1 dl vízzel elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a cukrot, és amikor már forr, 1 dl vizet a pudingporral elkeverünk, és ezzel sűrítjük be a meggyszószt. Összefőzzük és mehet a vaníliás rétegre. Elegyengetjük és kirakjuk a tetejét is édes keksszel. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd olvasztott csokival díszítjük a tetejét. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük, amikor a keksz jól megpuhult.

 

 

Győriné Németh Krisztina

Egervár

2017. április 13., 10:00

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...