Gyümölcsös különlegesség - Édes is és krémes is

2017. április 15., 10:00
komment
Az ünnepen is készítsünk nyugodt szívvel tortát. A meleg időben a friss gyümölcsök abszolút jól mutatnak az ünnepi asztalon.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Gyümölcstorta

6 evőkanál liszt

4 tojás

6 evőkanál cukor

2 evőkanál víz

1 dl étolaj

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

 

A krémhez:

2 evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 tojássárgája

tej

2,5 dkg eper, de bármilyen gyümölcs jó

1 tortazselé

A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, az étolajat, amikor jó habos lesz, hozzáadjuk a cukros és kemény tojáshabot, miután a sütőporos lisztet beleszitáltuk. Nagy gyümölcstortaformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Közben előkészítjük a krémet. A tojássárgáját, lisztet, vaníliás cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, kevergetve sűrűre főzzük. Kihűlés után a tésztára kenjük, rárakjuk a gyümölcsöt. A végén a zselét a tetejére tesszük.

 

Jenei Mihályné

Marcali

2017. április 15., 10:00

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...