Hagyományos húsvéti étel - A pászka

2017. április 14., 12:00
komment
Tudják még, milyen a pászka? Az ünnep jó alkalom arra, hogy felelevenítsük a hagyományos ételeinket is!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

 

Húsvéti pászka

20 dkg vaj

8–12 dkg cukor

2 dl tejszín

50 dkg krémtúró

1 tojássárgája

2 kiskanál vaníliás cukor

2 evőkanál citromlé

2 evőkanál őrölt mandula

1 narancs beáztatott héja apróra vágva

 

A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejszínt és a tojássárgáját, végül az ízesítőket, és egyenletesen kikeverjük. A keveréket nedves gézzel borított szitába öntjük, és hagyjuk lecsöpögni, a tetejére pedig nehezéket teszünk, hogy összesűrűsödjön. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálra kiborítva tálaljuk.

 

 

Kecskés József

Csót

2017. április 14., 12:00

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...