Húsvéti kalács csokisan, diósan

2017. április 15., 18:00
komment
Tegyünk egy kis extrát a húsvéti kalácsba, mondjuk diót.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kosztelnik Lászlóné

Nagykanizsa

 

40 dkg liszt

20 dkg margarin

1,8 dl tej

2,5 dkg élesztő

10 dkg cukor

2 tojás

1 tojássárga a kenéshez

10 dkg étcsoki

10 dkg dió

Az élesztőt langyos tejben elkeverjük. A lisztet, a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, a tojást és az élesztős tejet, összegyúrjuk, dagasztjuk, kelni hagyjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, egyenletesen rászórjuk az apróra tört csokoládét, a diót, és feltekerjük. Margarinnal kikent formába helyezzük, letakarva 30 percig kelesztjük. A tojássárgáját elkeverjük 3 evőkanál vízzel, megkenjük vele a kalácsot, megszórjuk cukorral, és sütjük.

2017. április 15., 18:00

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...