Receptek

2015.10.07. 08:11

Így készül az almarózsa (videó)

Könnyű, finom és látványos édesség.

Hozzávalók:

2 db alma
egy fél citrom leve
1 csomag leveles tészta
sárgabarack dzsem
fahéj
víz

Elkészítés

Vegyük ki almák magházát és vágjuk vékony szeletekre az alma többi részét, majd egy tálba tegyük be az összevágott gyümölcsöt, töltsünk rá vizet (kb annyit, hogy az almákat ellepje), adjuk hozzá egy fél citrom levét és tegyük be a mikróba 2-3 percre, majd szűrjük le a vizet. Egy másik kisebb tálba tegyünk 3 evőkanál sárgabarack dzsemet és adjunk hozzá 2 evőkanál vizet, majd tegyük be a mikróba 1 percre, végül keverjük el. A leveles tésztát lisztezzük, nyújtsuk, majd vágjuk 6 egyenlő részre. Kenjünk meg minden szeletet a sárgabarackos masszával majd a tészta egyik oldalára kezdjük el felrakni a vékonyra szeletelt almákat, szépen egymásra (kb. a harmad része ne legyen takarásban a másik szelet által) Fontos, hogy az elején és a végén 2-2 cm részt hagyjunk almaszelet nélkül, hogy a rózsát össze tudjuk állítani. Végül szórjuk meg fahéjjal ízlés szerint. Ha ezzel elkészültünk hajtsuk hosszában félbe a tésztákat és tekerjük fel, majd mehet egy muffinformába és a sütőbe. Megoszlanak a vélemények, de általában 180 fokon, 20 – 25 perc alatt elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!