Receptek

2015.07.10. 13:17

Krumplin sült libamájas szűzérme recept

Olvasónk Nagy Imréné receptje

Hozzávalók:

1 kg burgonya
60 dkg szűzpecsenye
20 dkg hízott libamáj
10 dkg finomliszt
2 evőkanál őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
5 dkg margarin a burgonyához
margarin a sütőedény kikenéséhez

2 dl étolaj

Elkészítés

50 dkg burgonyát félig megfőzünk, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A szűzpecsenyét jó ujjnyi szeletekre szeljük, paprikás lisztbe forgatjuk, és felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen kisütjük. A libamájat felszeleteljük, és egy perc alatt mindkét oldalát megsütjük. A másik 50 dkg burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a margarint, a szerecsendiót, és ízlés szerint sózzuk. Margarinnal kikent sütőedénybe rakjuk a felkarikázott burgonyát. Minden karikára teszünk egy kisütött szűzérmét, arra pedig egy szelet libamájat, s a tetejére simítjuk a burgonyás masszát. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Reszelhetünk sajtot is a tetejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!