Maradékból finomat - Töltött zsemlye és részeg barát, hamar elkészülnek

2017. április 04., 11:00 szerző: Tersztyánszky Krisztina fotós: Tersztyánszky Krisztina
komment
Szombathely, Sárvár - A másnapos zsemlyék hasznosításához adnak tanácsot olvasóink, Szabó Györgyné és Varga Béláné.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A töltött zsemlyék elkészítése rendkívül egyszerű.

Hozzávalók: hat darab zsemlye, kevés vaníliás tej, fél kiló túró, egy vaníliás pudingpor, négy deci tej, egy egész tojás, ízlés szerint cukor, mazsola.

A Szabó Manci receptje alapján készült töltött zsemlye: porcukorral meghintve tálaljuk!
Fotó: Szabó Györgyné

A zsemlyék tetejét levágjuk, kibelezzük őket, és langyos vaníliás tejben hirtelen megforgatjuk. A vaníliapudingot a tejjel és ízlés szerinti cukorral készre főzzük. A fél kiló túrót összedolgozzuk az egy tojással és a főzött vaníliapudinggal, ízlés szerint cukorral - ha szeretjük, mazsolát is tehetünk bele.

Ezzel a töltelékkel megtöltjük az áztatott zsemlyéket, a tetejüket visszahelyezzük. A külsejét egy kicsit megkenhetjük vajjal vagy tojássárgával. Kivajazott jénai tálba vagy tepsibe rakjuk, s előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül fél óra alatt készre sütjük. Tálalásnál porcukorral meghintjük, adhatunk mellé bármilyen lekvárt is, nagyon finom.

Szabó Györgyné, Manci

Varga Béláné sárvári olvasónk, ha váratlan vendég érkezik, a "részeg barátnak" nevezett gyors csemegével örvendezteti meg. A másnapos zsemlyéket keresztben karikákra vágja (körülbelül négy szeletre). A zsemlyeszeleteket kettesével lekvárral összeragasztja, majd mindkét oldalukat hirtelen édes vörösborba mártja. Liszttel, tojással, morzsával bepanírozza, és bő olajban csak addig süti, hogy a panír megpiruljon. Vaníliaöntettel tálalja.



Tersztyánszky Krisztina

2017. április 04., 11:00 szerző: Tersztyánszky Krisztina fotós: Tersztyánszky Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...