2015.05.20. 08:51
Paprikás csirke recept
Olvasónk Nagy Istvánné receptje.
Hozzávalók:
6 db kisebb csirkecomb
1 csapott evőkanál só
2 fej vöröshagyma
2 db húsos zöldpaprika
3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 db paradicsom
1,5 dl alacsony zsírtartalmú tejföl
3 evőkanál liszt
Elkészítés
A húsról lefejtjük a bőrt, majd enyhén lesózzuk, félrerakjuk. A hagymát a paprikával finomra vágjuk, majd vajon vagy olajon megfuttatjuk. A pirospaprikát rászórjuk, és azonnal egy kevés vízzel felengedjük. A cikkekre vágott paradicsomot hozzáadjuk, majd közepes lángnál zsírjára sütjük. Ekkor a húsdarabokat belerakjuk, és mindkét oldalon fehéredésig sütjük.
Ezután kb. 3 dl vízzel felengedjük, megsózzuk, lefedjük és kb. 50 percig alatt puhára pároljuk. Végül a húst szűrőkanállal kiszedjük, óvatosan egy tálba rakjuk. Levét a tejföllel, liszttel sűrítjük, 2-3 percnyi forralás után átszűrjük, hogy sima,csomómentes legyen.
Tálaláskor a csirkét a paprikás mártásba visszarakjuk, megforrósítjuk és galuskával tálaljuk.