Receptek

2014.12.27. 13:40

Recept - Bélszín diós bundában

Olvasónk Vadné Marancsics Éva receptje.

Hozzávalók:

60 dkg bélszín (egyben)

frissen őrölt bors
2 evőkanál olaj
5 dkg vaj

A diós bundához:

10 dkg dió
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál mustár
2 tojás sárgája

Az áfonyaszószhoz:

0,5 dl száraz vörösbor
15 dkg áfonyalekvár
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál currypor
0,5 dl víz

Elkészítés

A bélszínt sózzuk, borsozzuk, az olajat és a vajat serpenyőben megforrósítjuk, a húst nagy lángon, 8 perc alatt körbepirítjuk. A megdarált diót összekeverjük a ketchuppal, a mustárral és a tojássárgájával, megkenjük vele a húst. 25 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük, de 10 perc után letakarjuk, nehogy a bunda túlpiruljon.

Az áfonyaszószhoz a vizet és a vörösbort összekeverjük, hozzáadjuk a szójaszószt, felforraljuk, majd hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a curryport. A húst az áfonyaszósszal és burgonyakrokettel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!