2014.12.27. 13:40
Recept - Bélszín diós bundában
Olvasónk Vadné Marancsics Éva receptje.
Hozzávalók:
60 dkg bélszín (egyben)
só
frissen őrölt bors
2 evőkanál olaj
5 dkg vaj
A diós bundához:
10 dkg dió
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál mustár
2 tojás sárgája
Az áfonyaszószhoz:
0,5 dl száraz vörösbor
15 dkg áfonyalekvár
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál currypor
0,5 dl víz
Elkészítés
A bélszínt sózzuk, borsozzuk, az olajat és a vajat serpenyőben megforrósítjuk, a húst nagy lángon, 8 perc alatt körbepirítjuk. A megdarált diót összekeverjük a ketchuppal, a mustárral és a tojássárgájával, megkenjük vele a húst. 25 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük, de 10 perc után letakarjuk, nehogy a bunda túlpiruljon.
Az áfonyaszószhoz a vizet és a vörösbort összekeverjük, hozzáadjuk a szójaszószt, felforraljuk, majd hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a curryport. A húst az áfonyaszósszal és burgonyakrokettel tálaljuk.