Receptek

2015.04.22. 15:24

Recept - Húsos káposzta burgonyagombóccal

Olvasónk Salamon Csilla receptje.

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
50 dkg savanyú káposzta
2 közepes fej vöröshagyma
pirospaprika
őrölt fekete bors
majoránna

2 dl tejföl
3 szem burgonya
1 tojás
2 csapott evőkanál finomliszt

Elkészítés

A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, rátesszük a darált húst, felöntjük pici vízzel, és fűszerezzük. Hozzátesszük a káposztát, és puhára főzzük. Közben a megfőtt burgonyát áttörjük, és kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást, sót és annyi lisztet, hogy könnyen formázható gombócokat készíthessünk. Amikor már majdnem puha a káposzta, a burgonyagombócokat belefőzzük. Ha a gombócok is megfőttek, akkor tejföllel behabarjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!