Sajttorta Oreóból - Sütés nélkül készülő, mutatós édesség

2017. április 04., 13:00 szerző: Tersztyánszky Krisztina
komment
Szombathely - Oreo-rajongó szeretteinket valamilyen jeles alkalomra meglephetjük a kedvenc édességére nagyon hasonlító sajttortával.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hozzávalók: 36 darab Oreo (vagy más, krémmel töltött) keksz, öt evőkanál olvasztott vaj, 80 deka krémsajt, 1/3 csésze cukor, egy evőkanál vaníliakivonat vagy egy csomag vaníliás cukor, egy csésze meleg tej, 8 gramm zselatin.

Szépen feldíszítve remek születésnapi torta lehet az édességből. Nem kell félni, hogy megég a sütőben
Fotó: Varga Veronika

Minden sütit válasszunk ketté, két tálba gyűjtve a tésztát és a krémet. A kekszeket egy lezárt műanyag zacskóban, sodrófával zúzzuk össze, a morzsából fél csészényit tegyünk félre. A morzsára öntsük rá az olvasztott vajat, és jól keverjük össze. A masszát egyenletesen nyomkodjuk bele egy kerek, kapcsos tortaforma aljába, és tegyük félre.

A krémsajtot a cukorral, a vaníliával és a kekszek krémjével lassú tűzön olvasszuk össze. A tejben oldjuk fel a zselatint, majd folytonos keverés mellett öntsük hozzá a krémsajtos keverékhez, és hevítsük gyöngyözésig. Ekkor vegyük le a tűzről. Öntsük rá az összetört kekszdarabokra, a tetejét spatulával egyengessük el. A félretett kekszmorzsákkal egyenletesen hintsük be a torta tetejét, majd legalább négy órára tegyük a hűtőbe. Tálaláshoz vegyük le róla a kapcsos tortaformát.

Tersztyánszky Krisztina

2017. április 04., 13:00 szerző: Tersztyánszky Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...