Sztrapacska recept

2014. január 16., 00:01
hozzászólás
Olvasónk Simon Antalné receptje

sztrapacska

Hozzávalók:

80 dkg burgonya
20 dkg juhtúró
10 dkg füstölt szalonna
2 db tojássárgája
1 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsírsó

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, főzzük, majd áttörjük. Tojássárgájával, zsírral, annyi liszttel,amennyit felvesz, jól összedolgozzuk. Forrásban lévő vízbe galuskákat szaggatunk, addig főzzük, amíg az összes a felszínre jön. A szalonnát kockákra vágjuk, és zsírban megpirítjuk. A tepertőt kivesszük, a galuskát zsírral összekeverjük. Rámorzsoljuk a juhtúrót, tejföllel meglocsoljuk. Tetejére szórjuk a tepertőt, és forrón tálaljuk.

hozzászólás

Facebook

Hozzászólások