Receptek
2013.12.30. 18:51
Tejfölös lencseleves recept
Olvasónk Grédlics Istvánné receptje.
Hozzávalók:
20 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
1 kiskanál pirospaprika
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
4 db virsli
1 tojással gyúrt csipetketészta
só
Elkészítés
Az előző este beáztatott lencsét az étolajon megfonnyasztott pirospaprikával megszórt hagymára tesszük, felöntjük vízzel és puhára főzzük, megsózzuk. A tejfölből és lisztből készített habarással összeforraljuk. Közben külön megfőzzük a virsliket is, a tésztát belecsíptetjük a levesbe. Tálaláskor mind a 4 személy kap 1-1 főtt virslit a levesébe. A leves ízesíthető egy kevés ecettel is.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre