Főtt tojással a legjobb a tésztanyúl

2017. április 13., 18:00
komment
Agárdi olvasónk küldte be nekünk a sós nyuszi receptjét.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Baricza Tiborné

Agárd

6 tojás

25 dkg félzsíros tehéntúró

1 dl tej

1 dl olaj

egy kávéskanál só

1 evőkanál kristálycukor

55 dkg liszt

1 zacskó sütőpor

A tetejére:

1 teáskanál szezámmag

1 teáskanál mák

mazsola

hasábokra vágott mandula

Négy tojást kb. 8 perc alatt megfőzünk, majd hideg vízzel leöblítjük. 1 tojást szétválasztunk. A túrót a tejjel, az olajjal, 1 egész tojással, a tojásfehérjével, a sóval meg a cukorral simára keverjük. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, és jól összedolgozzuk a tésztát. A tésztát 4 adagra osztjuk, és mindegyik adagot 3 különböző nagyságú darabra tépjük. A legnagyobb darabokból lesznek a törzsek. A közepes méretűekből kúpszerű fejeket formázunk, majd a csúcsnál bevágjuk, és a füleket kissé széthajtjuk. A legkisebb darabokból 2–2 kezet és lábat sodrunk, majd a végtagokat a fejjel együtt a törzshöz illesztjük. A nyuszikat két, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Az elkevert tojássárgájával megkenjük és hasukra 1–1 főtt tojást nyomunk. Mazsolából és mandulahasábokból a fejekre szemet meg bajuszt nyomkodunk. Végül a nyuszikat szezámmaggal, mákkal vagy cukorral meghintjük. El lehet készíteni édesen is a tésztát, akkor 10 dkg porcukrot tegyünk bele. Előmelegített sütőben, 175 fokon, tepsinként kb. 20 percig sütjük.

 

 

2017. április 13., 18:00

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...