Receptek

2014.09.16. 14:39

Töltött szőlőlevelek recept

Megtöltjük a szőlőleveleket, ahogy a töltött káposztát szoktuk!

Kaszás Szilvia

Hozzávalók: 20 db tenyérnyi, zsenge szőlőlevél, 50 dkg darált hús (lehet marha, vagy sertés is), 1 csésze rizs, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, pici őrölt kömény, 1 kk pirospaprika, maréknyi friss kapor, vagy 1 kiskanál szárított kapor, 1 nagy pohár tejföl.

Elkészítése: A szőlőleveleket alaposan megmosom, a vastag nyelét levágom. Lobogó forró vízzel leforrázom, majd lecsepegtetem. Az aprított vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a megmosott rizst és pár perc alatt üvegesre párolom.

Ha langyosra hűlt, összekeverem a darált hússal, zúzott fokhagymával, fűszerekkel.

Megtöltöm a szőlőleveleket, ahogy a töltött káposztát szoktam. Iciri-piciri töltelékek lesznek.

A főzőedény aljára teszek egy darab kaporszárat, majd szép sorban lerakom az edénybe a töltikéket, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje és csendes tűzön, kb másfél óra alatt megfőzöm.

Ha megfőtt, ráöntöm a nagy pohár tejfölt és még azzal is hagyom pár percig rotyogni.

Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!