A legfinomabb zebrakocka receptje

2017. április 17., 15:00
komment
Hajmáskéri olvasónknak köszönhetjük a receptet.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Csitreni  Éva

Hajmáskér

 

50 dkg darált keksz

5 evőkanál kakaópor

3 evőkanál baracklekvár

1 evőkanál rum

5 dkg vaj

5 evőkanál porcukor

3 dl tej

 

A krémhez:

3 dl tej

3 evőkanál liszt

1 teáskanál vaníliakivonat

5 evőkanál porcukor

5 dkg vaj

15 dkg kókuszreszelék

 

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé

1 kávéskanál olaj

Először a krémet készítsük el, mert annak hűlnie kell. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, és folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük vaníliával, a cukorral, és elkeverjük a vajjal meg a maradék kókusszal. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk és porcukorral megszórt deszkán 20 × 30 cm-es lapokat nyújtunk belőle. Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a krém másik fele következik. Végül a harmadik lappal befedjük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.

 

2017. április 17., 15:00

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...