Rédics

2017.02.13. 13:48

Közeledik a borbírálat

Rédics – Idén is megtartják hagyományos tavaszi rendezvényeiket a a helyi Kertbarátkör Egyesület tagjai.

Korosa Titanilla

A kertbarátkör aktuális évi programjai már tavaly ősszel elkezdődtek, mint azt Gaál Károly, a civil szervezet elnöke elmondta: a tagokkal inkább évadban gondolkodnak.

- Szeptemberben Szlovéniába, a bledi tóhoz szervezett kirándulással kezdtük meg a programsorozatot, majd megtartottuk novemberben az évfordulós ünnepségünket és megszerveztük immár tizedik alkalommal a schengeni határbejárást, hegyi bortúrát a lendva-hegyi gazdákkal közösen is - tájékoztatta lapunkat Gaál Károly.

Gaál Károly az egyesület elnöke beszélt a programokról Fotó: Korosa Titanilla

- Több előadást is szerveztünk az elmúlt hónapokban, de továbbiak is lesznek még többféle témákban, például a szőlő tápanyag utánpótlásáról, a gyümölcsfák metszésével kapcsolatban, illetve volt már borászati tájékoztató a szürettől a tavaszi borfejtés időszakáig, valamint  a legújabb szőlészeti technikákról is szó esett. Emellett folytatódik a magyar történelem áttekintése is Kósa Zoltán történelem tanár közreműködésével.

A  tavaszi programok sorában  következik február végén az egyesületi disznóvágás, márciusban terveznek borkóstolót, majd a borbírálatoké lesz a főszerep. A nemzetközi versenyen   szakmai zsűri pontozza majd a nedűket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!