Rendőrségi

2010.12.16. 10:21

A lottónyeremény meséjével milliókat szerzett a néni

Nem létező lottónyeremény meséjével csapott be több embert az az idős asszony, akit minap ítélt el a megyei bíróság jogerősen szabadságvesztésre.A hetvenegyedik évét taposó nagykanizsai Németh Zoltánnét már többször elítélték csalásért, így a legutóbbi sorozatért már különös visszaesőnek minősült.

Arany Gábor

Németh Zoltánné 2007 nyarán elhíresztelte, hogy a lottón több százmillió forintot nyert, de ezt még nem váltotta ki. Az egyik mesevariáció szerint a pénzből házat venne és eltartási szerződést kötne valakivel. Ennek a történetnek egy kanizsai pár esett áldozatul. Ők a nyeremény felvételével kapcsolatos kiadásokra és egyéb költségekre szeptember-november tájt több részletben 1,5 millió forintot adtak át Némethnének. Csak miután a nyereménynek se híre, se hamva nem volt, akkor fogtak gyanút,  és kezdték követelni a bizonyítékot, illetve pénzük visszafizetését. Végül feljelentették,  és  bő egy évvel később, 2009. január 19-én megkapták pénzüket. Ó

Az ezt megelőző napokban Némethné éppen összeismerkedett egy idős kanizsai férfival, akitől a lottónyeremény történetével előbb 5 millió forintot vett át, majd további 3,6 milliót. Az idős férfi felesége elvesztése miatt rossz lelki állapotban volt, a házát eladásra kínálta, ezt a helyzetet használta ki a szélhámos nő.

Azzal hitegette áldozatát, hogy hozzámegy feleségül, 35 millióért megveszi a házát, megosztja vele a nyereményét is. Némethné oda is költözött a férfihoz, akitől ekkor is kért pénzt a  fődíj átvételéhez, mondván a lottótársaság vezérigazgatójának, nagy értékű  ajándékot akar adni,  és egyéb kiadásokra is kell a pénz.
 Ez idő tájt Némethné már harmadik éve próbálkozott a lottómesével,  és nem eredménytelenül.

Még 2007 decemberében a  440 millió forintos nyeremény egy részének odaajándékozását ígérte meg áldozatának, akitől a közjegyzői költségekre több részletben 700 ezer forintot csalt ki. Több bankszámlát is nyittatott vele, hogy majd odautalják a nyereményt. 

A károsult hiába jött rá, hogy becsapták és tett pár nap múlva feljelentést, Némethné még sokáig ténykedett. Így aztán a következő évben, 2008 nyarán is talált balekot magának. Ekkor a lottóötös megosztását ígérte, illetve  eltartási szerződés kötésével hitegette áldozatát. A nyereménnyel kapcsolatos ügyek intézésére három hónap alatt részletekben 3,1 millió forintot csalt ki, ráadásul még néhány ékszert is.

Az év szeptemberében négymilliárd forintos nyereménnyel hitegette következő áldozatát, akit arra kért, segítsen neki családi házat vásárolni. Ennek fejében milliós ajándékokat ígért áldozatának és annak rokonainak. Több városba is elvitette magát, emellett költségeire 700 ezer forintot csalt ki tőlük.
 
Németh Zoltánnét a bíróság folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás miatt 3 év börtönre ítélte, és elrendelte a korábban kiszabott 1 év 4 hónap börtön letöltését is. A károsultak részére több mint 13 millió forintot kell megfizetnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!