Rendőrségi

2011.08.08. 13:09

Határtalan kábulat: drog cigis dobozban, hátizsákban, pénztárcában, műszerfalban

Négy nap alatt öt, kábítószert birtokló külföldi személyt, köztük egy magyart fogtak el a horvát hatóságok a Letenye-Muracsány (Gorican) határátkelő horvát oldalán, míg magyar oldalon hat francia állampolgár bukott le drogokkal.

MTI


Horvátországba indultak a droggal

A Muraköz megyei rendőrkapitányság honlapjának hétfői közlése szerint még múlt csütörtökön, éjfél után pár perccel egy személyautóval Magyarországról érkező 25 éves szlovák állampolgárnál egy cigarettás dobozban találtak a vámosok és a rendőrök marihuánát. Az 1,4 grammnyi mennyiségű, alufóliába csomagolt kábítószer miatt a csáktornyai (Cakovec) bíróság 1.800 kuna (1 kuna 36,84 forint) pénzbüntetést szabott ki a férfira.
   
Szombaton hajnali négy órakor egy 28 éves magyar férfit ellenőriztek, aki a hátizsákjából önként átadta a nála lévő, 2,9 gramm marihuánát. A férfira a bíróság még aznap ezer kuna pénzbüntetést szabott ki, amit a vádlott ki is fizetett.
   
A horvát hatóságok vasárnap még három külföldit szűrtek ki a magyar-horvát határon kábítószerrel való visszaélés miatt a Horvátországba belépő utasok közül. Reggel egy 33 éves svájci állampolgárról derült ki, hogy autójának műszerfala alatt 1,5 gramm kokaint szállít, ezért a csáktornyai bíróság kétezer kuna pénzbüntetést rótt ki rá.
   
Kora délután egy 25 éves szlovén állampolgár bukott le, miután autójából egy tő, 40 centiméter hosszú kanabisznövény, pénztárcájából pedig egy LSD-vel átitatott bélyeg került elő. Alig egy órával ezután egy 20 éves osztrák állampolgárt fogtak el, aki 1,3 gramm marihuánát tartott magánál.
   

Franciák droggal

Péntektől vasárnapig hat francia bukott le droggal a magyar oldalon. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint egy francia állampolgár péntek délután jelentkezett belépésre a letenyei autópálya-határátkelőhelyen, azonban az elvégzett vizsgálat során nála kábítószergyanús anyag került feltalálásra.
Vasárnap délután öt francia állampolgár jelentkezett kilépésre a letenyei közúti határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során  növényi gyantát  találtak náluk,ezért előállításukat követően ellenük eljárás indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!