Rendőrségi

2011.12.08. 17:18

Távcsöves puskával akarta lelőni vitapartnerét

Jogerősen két évi - végrehajtásában öt évre felfüggesztett - börtönre ítélte a bíróság azt a kisrécsei férfit, aki emberélet kioltására alkalmas távcsöves kispuskájával le akarta lőni vitapartnerét. A Győri Ítélőtábla csütörtöki határozatával helyben hagyta az első fokon eljáró Zala megyei Bíróság ítéletét.

MTI

Az eset még 2007. szeptember 23-ra virradó éjjel történt. Előtte este egy kisrécsei kocsmában töltötte az időt a most 42 éves vádlott,  Bahóber Lajos. Az ivóban szóváltásba, majd dulakodásba keveredett a sértettel, de a verekedést a vendégek közbeavatkozása megakadályozta. Bahóber tovább pálinkázott egy darabig, majd távozott.  Időközben vitapartnere hazament Zalasárszegre, s onnan újabb szórakozóhelyre indult.

A vádlott elhatározta, hogy elégtételt vesz az őt ért sérelem miatt, ezért távcsöves puskájával a sértett lakására ment azzal a szándékkal, hogy lelövi őt. A fegyvert csőre töltötte és további öt lőszerrel be is tárazott kínai gyártmányú 0,22-es kaliberű távcsöves kispuskába.

A lakásban azonban csak a sértett hozzátartozóit találta,akik közölték, a fiatalember nincs ott, és próbálták megnyugtatni. Egyikük kituszkolta a férfit a házból, majd némi dulakodás árán kicsavarta kezéből a fegyvert és eldobta. Bahóber ekkor még erősködött, kérte, adják vissza a puskát. Végül békében távozott, amikor ígéretet kapott, hogy másnap visszaadják neki. A háziak ehelyett a rendőrséget hívták – számoltunk be korábban.

A megyei bíróságon Bahóber – aki nem tett vallomást  - azt nem tagadta, hogy megfenyegette a másik férfit, s azt sem, hogy fegyver volt nála. Mint viszont mondta, az nem az övé volt, hanem egy hegyi fészerben találta. A férfi azt is tagadta, hogy bement volna a lakásba, s állította, nem fogott fegyvert senkire.

A Zala megyei Bíróság a férfit lőfegyverrel, lőszerrel visszaélésért, valamint emberölés előkészületéért 2 év, börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta, ám végrehajtásában 5 esztendőre felfüggesztette.

A Győri Ítélőtábla csütörtöki határozatával helyben hagyta az első fokon született ítéletet, a vádlottat emberölés előkészületének bűntettében és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettében találták bűnösnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!