Rendőrségi

2014.10.19. 08:19

A kábítószer-kereskedő fiatalkorúval is árultatta a drogot

A Keszthelyi Rendőrkapitányság vádemelést javasolt egy 35 éves férfi, illetve fiatalkorú társa ellen, akik több keszthelyi fiatalnak árultak kábítószert.

A rendelkezésre álló adatok szerint az idősebb férfi 2012 őszén, illetve 2013 nyarán több alkalommal értékesített különböző fajta kábítószereket egy fiatalkorú embernek, aki azokat tovább adta keszthelyi ismerőseinek, valamint maga is fogyasztott a szerekből. A 35 éves férfi kereskedő-társán kívül további fogyasztókkal is tartotta a kapcsolatot, valamint a gyanú szerint ő maga is fogyasztó volt. A Keszthelyi Rendőrkapitányság nyomozói mindkét árust elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A bíróság a fiatalkorút az őrizetből szabadította, azonban idősebb társának elrendelte előzetes letartóztatását.A bűncselekmények elkövetésekor a 18. évét még be nem töltött személy a rendőröknek részletes beismerő vallomást tett, felnőtt társa azonban a bűncselekmények elkövetését tagadta.A keszthelyi rendőrök a két férfi mellett egy 20 éves fogyasztót is gyanúsítottként hallgattak ki, aki úgy nyilatkozott, hogy nem emlékszik arra, hogy fogyasztott volna kábítószert.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya K. György 35 éves keszthelyi lakos ellen 1 rendbeli kábítószer-kereskedelem bűntett, 1 rendbeli fiatalkorú felhasználásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és 1 rendbeli kábítószer birtoklás vétség, fiatalkorú társa ellen 1 rendbeli kábítószer-kereskedelem bűntett és 1 rendbeli kábítószer-birtoklás vétség, S. Rafael 20 éves keszthelyi lakos ellen pedig 1 rendbeli, kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!