Rendőrségi

2016.10.16. 15:54

A világítás életmentő

Lenti, Nagykanizsa – A biztonságos közlekedésre és a láthatóság fontosságára hívta fel a bringások figyelmét több városban a Zala Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

Korosa Titanilla

A Megvilágosodás éjszakája elnevezésű programon részt vett kerékpárosokat nemcsak jótanácsokkal látták el, hanem fényvisszaverő eszközöket is kaptak ajándékba, ráadásul  átvizsgáltathatták a biciklijüket.

Nagykanizsán a zivatar elmosta a kampány részeként tervezett esti felvonulást, ugyanakkor az Eötvös téren bárki regisztráltathatta bringáját a Bike Safe program jóvoltából a rendőrség adatbázisába, amely lopás esetén megkönnyítheti a kétkerekű megtalálását. Ezenkívül a rendőrség munkatársai átvizsgálták a biciklik felszereltségét is.

– Sok baleset történik a nem megfelelően felszerelt, illetve a kivilágítatlan kerékpárok miatt – mondta Lovkó Balázs, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési főelőadója.

Bükiné Papp Zsuzsanna rendőr alezredes (balról), Bali Miklós  százados és Vellák Sándor zászlós ellenőrizte és regisztrálta Horváth Bence bringáját (Fotó: Gergely Szilárd)

Lentiben is kevesebben vettek részt a Megvilágosodás napja elnevezésű rendezvényen, mint tavaly, ami az esős idő számlájára írható, ám visszatérő kerékpározók érkeztek a rendezvényre, mert tetszett nekik a tavaly elkezdett program. Az akció során a rendőrök és a polgárőrök felhívták a kerékpárosok figyelmét a biztonságos közlekedésre és a láthatóság fontosságára, majd demonstrációs kerékpározásra indultak el a résztvevők a városban.

Komláti Beatrix c. r. százados, balesetmegelőzési főelőadó az akció kapcsán elmondta: azt tapasztalják, hogy a város területén egyre többen használnak kerékpárt, ami olcsó és gyors közlekedési eszköz.

Emellett a rendőrség adataiból az is kiderült, hogy emelkedik – országos szinten is – a kerékpáros balesetek száma. Emiatt fontos, hogy a biciklisek odafigyeljenek a szabályok betartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!