Rendőrségi

2015.08.24. 14:06

Alig múlt 14 éves, de már kétszer került összeütközésbe a törvénnyel

Lenti – Pár perccel azután, hogy az ismeretterjesztő táblákat megrongálta, márt a rendőrségen adhatott számon tettéről az a kamasz fiú, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Az ügyről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. Lentiben, a parkerdőben sétált a 15 éves fiú ez év március 30-án délelőtt. A Vadvirág tanösvény mellett kihelyezett ismeretterjesztő táblák közül hatot megrongált, kisebb elemeket, táblákat, korongokat tört le, a tanösvény végén lévő fahinta felfüggesztését leszakította. Már távozóban volt, amikor a közelben a rendőrök igazoltatták és megtalálták nála a megrongált táblák néhány darabját. A fiú 160 ezer forintos kárt okozott tettével.

A sajtószóvivő elmondta, hogy a keszthelyi fiatalember tavaly december 31-én töltötte be a 14. életévét, de már kétszer került összeütközésbe a törvénnyel. Ez év február 17-én Lentiben, általános iskola udvarán találkozott össze haragosával, akire rátámadott, megkergette. Ellenfele az iskolába menekült be, majd barátaival tért vissza és az utcán szóváltásba keveredett a fiúval, aki újra támadólag lépett fel, amiből aztán dulakodás és verekedés kerekedett. A történtek alkalmasak voltak a garázdaság vétségének megállapítására, ami alapján az egerszegi ügyészség a fiatalembert megrovásban részesítette. Ilyen előzmények után követte el március 30-án tettét a parkerdőben. Ez utóbbira tekintettel az ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat a kamasz ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!