Rendőrségi

2015.07.04. 12:59

Autókat lopott a bűntársainak

Nagykanizsa – A gyújtáskapcsolók széttörésével lopott el autókat az férfi, aki társaival bankautomaták kifosztására készült.

Arany Gábor

A lopásokért többször büntetett, jelenleg osztrák börtönben szabadságvesztését töltő budapesti G. Mihályt ismerősei vették rá, hogy autókat lopjon számukra. A négytagú kompánia bankautomatákat akart kifosztani és úgy vélték, kisebb a lebukás kockázata, ha nem saját autóval közlekednek.

G. Mihály 2012. július 29-én Budapesten kötött el egy Volkswagent, miután a gyújtáskapcsolóját eltörte. Az autóval bűntársai Nagykanizsára hajtottak és egy Garay utcai parklóban gondolták elrejteni, még a későbbi bűncselekményekhez használandó eszközöket is belepakolták. Két héttel később ott foglalták le a rendőrök állampolgári bejelentés alapján. Emiatt másik autó után kellett nézniük.

Ezt pedig, egy Volkswagen Sharant szeptember 9-ére virradó éjjel Tihanyban lopta el G. Mihály a korábbi módszerrel. Ezt követően rögvest az öttagú társaság már három autóval Zánkára hajtott. Ott megpróbálták feltörni a 4,8 millió forintot rejtő bankautomatát, de a riasztó jelzése miatt menekülőre fogták. A sikertelen akció után a lopott gépkocsit először Ajkán parkolták le, majd pár nap múlva Budapestre vitték és sorsára hagyták, mert elromlott.

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint  G. Mihály ellen több rendbeli lopás miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség. A történethez tartozik, hogy az ügy többi szereplőjét idén januárban jogerősen elítélték, mert Nagyvázsonyban autóval pénzautomatát téptek ki a helyéről, elszállították és kifosztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!