Rendőrségi

2014.11.28. 12:25

Balhé a meccsen: három év próbaidő

Zalaegerszeg - A rendőrök elleni összecsapásra buzdította szurkolótársait az a férfi, akit az egerszegi járásbíróság pénteken próbára bocsátott.

Arany Gábor

A dr. Sorok Norbert bíró által tárgyalt események tavaly február 9-én történtek a a ZTE-Videoton futballmérkőzésen. Összecsaptak a hazai és vendég szurkolók, megfékezésükre a biztonsági szolgálat a rendőrség közbeavatkozását kérte. Az intézkedő rendőrök egy személyt elfogtak és a keleti szektorból a főbejárathoz kísértek, átadtak a városi kapitányság beosztottainak előállításra.

A fejleményeket látva a főbejárat közelében a büfé környékén tartózkodó 15-20 tagú csoport kiabálni kezdett, köztük a 40 éves zalaegerszegi Cs. Zsolt is. A garázdaságért korábban pénzbüntetéssel sújtott férfi arra buzdította társait, hogy az elfogottat szabadítsák ki a rendőri őrizetből. A csoport fenyegetően közelített az egyenruhásokhoz, aki közül egyikük gázsprayvel meghátrálásra késztette őket, azonban Cs. Zsolt továbbra is hergelte társait a rendőrök ellen. Nem sokáig, mert a csoport pillanatnyi megtorpanását kihasználva a férfit kiemelték a többiek közül és a rendőrkapitányságra előállították.

A férfi bűnösségét hivatalos személy elleni erőszak előkészületében állapította meg dr. Sorok Norbert bíró  és három év próbára bocsátotta. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Az ügy további fejleménye, hogy a bírósági tárgyaláson a ZTE tanúként meghallgatott biztonsági igazgatója arról számolt be, hogy odament Cs. Zsolthoz, belekarolt és el akarta vezetni. Ekkor érkeztek nekik hátulról a rendőrök és történt a gázsprays beavatkozás. Szinte a karjából ragadták ki Cs. Zsoltot, írta le a fejleményeket a biztonsági igazgató. Ezek a momentumok azonban ellent mondtak a többi tanú, de még a vádlott korábbi vallomásának is. Ez alapján  az ügyész hamis tanúzás gyanúja miatt eljárást kezdeményezett a biztonsági igazgató ellen. Ennek a büntetési tétele egytől öt évig terjedõ szabadságvesztés lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!