Rendőrségi

2015.09.04. 08:54

Éjjel törtek rá az idős nőre a rablók

Zalaegerszeg – Éjszaka törtek áldozatukra azok a rablók, akiket szerdán ítélt el jogerősen fegyházbüntetésre a Zalaegerszegi Törvényszék dr. Rupa Melinda vezette büntetőtanácsa.

Arany Gábor

A sárkeresztúri, 37 éves, korábban már erőszakos és más bűncselekmények miatt kétszer elítélt K. József 29 éves unokatestvérével, K. Dániellel és a 22 éves L. Róberttel 2014. február 4-re virradó éjszaka érkezett autóval Zalaegerszegre.

Az Opel Vectrát H. Dávidné vezette, aki a pózvai lakástól nem messze kitette társait, ő pedig a közeli benzinkúton várakozott. A nő 2012 őszén járt már itt, a házban élő idős házaspárnak paplant adott el és észrevette, hogy hol tartják megtakarított pénzüket. Erről pedig K. József unszolására számolt be, mert a férfi többször kérte, mondjon neki olyan helyet, ahol pénzt lehet szerezni.

A három férfi – miután lekapcsolták a ház villanyóráját, eltépték a telefonvezetékét –, fejükön maszkkal, az ajtót berúgva törtek be a házba. A zajra felébredő, a házban férje halála óta egyedül élő 81 éves asszonyt megtámadták, megfenyegették, hogy a pénzét adja elő. A lakás átkutatásakor  802 ezer forintot és 1,8 millió forint értékű takarékbetétkönyvet vettek magukhoz. Hazafelé autózva két órával később rendőrök igazoltatták őket Veszprémben és a náluk talált pénzről nem sokkal később már az is kiderült, hogy a pózvai rablásból származik.

A történtek miatt a járásbíróság március végén első fokon  K. Józsefet 8, K. Dánielt 6 év fegyházra ítélte társtettesként elkövetett rablás, valamint magánlaksértés miatt. L. Róbert szerepét a csoportos rablásban  bűnsegédinek minősítette és rá 4 év fegyházat szabott ki. H. Dávidnét bűnsegédi szerepéért 2 év, de végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság. Ez utóbbi jogerős lett, míg társai fellebbeztek enyhítésért, illetve felmentésért, az ügyész pedig súlyosítást kért. A törvényszék pénteken az első fokon hozott ítéletet részben megváltoztatta: K. József büntetését 10 év fegyházra súlyosította, utalva rá az indoklásban, hogy tettének büntetési tétele 5-25 évig terjedő szabadságvesztés. L. Róbert szerepét pedig a rablásban társtettesinek minősítette, de a büntetés mértéke nem változott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!