Rendőrségi

2016.11.18. 12:23

Elátkozott útszakasz? Újabb baleset a 7-es főúton: elütöttek egy jelzőőrt

Rigyác - Újabb, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt pénteken, nem sokkal dél előtt, a hetes főút Rigyác-Becsehely közti szakaszán, ahol egy hete borult fel az alkoholt szállító ukrán kamion.

Szabó Zsófia

A közútkezelő munkatársai a szalagkorlát helyreállítási munkálatait végezték, amiben még a múlt kedden tett kárt a szeszszállító tehergépjármű.

Az érintett útszakaszon emiatt félpályás útlezárás volt – és van, jelenleg is – érvényben. A forgalmat irányító jelzőőr utasítását és a negyven kilométer per órás sebességkorlátozást azonban nem vette figyelembe az a sötétszínű BMW, amely nagy sebességgel haladt Nagykanizsa irányába. Ezt tanúsítja az a több mint hetven méteres féknyom, amit a helyszínen láttunk.

Az autó elütötte a jelzőőrt, akit a mentők súlyos sérülésekkel a kórházba szállítottak.

Fotó: Pásztor András

Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a férfi lába törött el a balesetben. A BMW –t vezető nő és a többi utas nem sérült meg a balesetben. Az autóban nem keletkezett jelentős kár: mindössze a jármű eleje és az egyik, oldalsó tükör látta kárát az ütközésnek.

A rendőrség jelenleg is helyszínel az érintett szakaszon. Torlódás nem alakult ki, a félpályás útlezárás – a szalagkorlát javítása miatt – változatlanul érvényben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!