Rendőrségi

2016.02.05. 12:06

Eredményes volt az ellenőrzés

A tegnapi napon a zalaegerszegi katasztrófavédelmi kirendeltség a veszélyes áruk közúti szállításának szabályosságát ellenőrizte Rédicsnél a 86-os számú főúton.

Éves szinten több tízezerezer kamion rója a megye útjait. Közülük jó páran veszélyes anyagokat, árukat szállítanak, melyek ellenőrzésére fokozott hangsúlyt fektet a katasztrófavédelem. Az ellenőrzések során a tényeket, adatokat, bizonyítékokat kellő alapossággal, szakszerűen vizsgálják és dokumentálják a szakemberek.

A csütörtöki nap során tíz járművet (ebből három esett az ADR hatálya alá) ellenőriztek, melyből egynél tártak fel szabálytalanságot. Itt a veszélyes áruk nem megfelelő rögzítéséért vonták felelősségre a szállítót. A megfelelő szankciók alkalmazása után immáron szabályos körülmények között folytathatta a gépjárművezető Európát átszelő útját.

Az ellenőrzés hatékonyságát növelte a vizsgálatokban közreműködő Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint a Katasztrófavédelmi Sugárfelderítő Egység tevékenysége.

A művelet elsődleges célja és feladata az volt, hogy az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítésével, valamint a rejtett vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítás feltárásával növelje a közúti közlekedés biztonságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!