Rendőrségi

2015.02.04. 09:29

Feleségét és magát is többször megszúrta a férfi, előre kitervelte a gyilkosságot

Bázakerettye – Felesége életére tört az a férfi, aki előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt állt szerdán délelőtt a Zalaegerszegi Törvényszéken dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa elé.

Arany Gábor

- Értem a vádat, részben érzem magamat bűnösnek - válaszolt bírói kérdésre a megbilincselt kézzel a vádlottak padjánál álló férfi. N. Tamás ezt követően részben papírról felolvasva idézte fel, hogy szerinte mi történt tavaly nyáron. A férfi elismerte, hogy a sok munka gyakran volt vita forrása a felesége és közte. Sírva beszélt arról, hogy számára minden a család volt, lánya és felesége boldogsága. Ezért élte meg rosszul, hogy felesége mégis úgy érezte, nem kapja meg tőle az elvárt törődést, egyre többször veszekedett vele, elhidegült tőle.

Szavai szerint a felesége gyakran veszett össze vele, előfordult, hogy meg akarta ütni, sőt a kislányukat is néha bántalmazta. N. Tamás a bíróság előtt az állította, hogy tavaly június 13-án este is a felesége veszett össze vele, és az asszony kést ragadott.

- Onnan képszakadás történt, arra tértem magamhoz, hogy véresen vagyunk mindketten nappaliban - mondta el, mi történt szerinte azon az estén.

A vádiratba foglaltak azonban ettől eltérnek. E szerint a 35 éves N. Tamás 2003-ban kötött házasságot feleségével, és a következő évben kislányuk született. A házastársak viszonya fokozatosan megromlott, ebben közrejátszott, hogy a férfi a kapcsolatot uralni akarta. Nagyon sokat dolgoztak, elsődleges szempont volt az anyagiak előteremtése, ehhez társult a férfi hajlama a túlzott spórolásra, felesége folyamatos ellenőrzésére. Emiatt kapcsolatuk megromlott, gyakoriakká váltak a viták, pár éve az asszony rövid időre külön költözött férjétől, ám helyreállították házasságukat. A helyzet azonban nem javult, idővel már csak a gyermek tartotta együtt őket. Ilyen előzmények után 2014. május 30-án az asszony közölte férjével: nem tud vele tovább élni. Ekkor már felmerült a válás, de ezt a férfi nem vette komolyan. Pár nappal később, amikor kerékpárral útra akart kelni az asszony, a férje indulatba jött, megverte, a ruháit kiszórta, a kerékpárját megrongálta. Ezek után az asszony elköltözött otthonról, de tartották a kapcsolatot, gyerek és a közös munkahelyük okán is. Ez a fejlemény rendkívül megviselte a férfit és feltételezte, feleségének van valakije. Az asszony június 12-én közölte, hogy a munkahelyén felmondott másnap hazamegy csomagolni, és megbeszélni az elköltözést, a gyermek elhelyezését, a vagyoni kérdéseket – az éjszakát a közös házukban kívánta tölteni. N. Tamás ekkor elhatározta, megbünteti a feleségét, végső esetben megöli. Annak érdekében, hogy ennek ne legyen tanúja a lányuk, másnap a testvéréhez küldte. Június 13-án munkájuk utána férj és feleség még közösen dolgozott a házuk körül és az anyagiakat próbálták rendezni, de sikertelenül. Este az asszony abban a hitben tért nyugovóra, hogy kislányuk az édesapjával egy szobában fog aludni. A férfi azonban este tíz óra után a gyermeket a neki címzett levéllel – amelyben 1,5 millió forint, 200 euró volt és bocsánatkérés a jövőbeni tetteiért – elküldte a testvéréhez, hogy magára maradhasson. Ezt követően bőrövet és 17,5 centis pengéjű csontozókést vett elő, folpackból csíkokat készített. Éjfél tájt belépett felesége szobájába, az erre felriadó nőnek azt mondta – miközben becsukta az ablakokat, lehúzta a redőnyöket – , hogy menjen át a másik szobába a gyermekhez, mert a kislány nem kap levegőt. A hálószobába lépő asszony nyakába vetette hátulról a bőrövet, fojtogatni kezdte. Dulakodtak, a nő haját tépte, és megfenyegette, ha kiabál, ellenkezik, akkor belé vágja a kést és nem fog élve kimenni. Ledöntötte az ágyra, hátrafeszítette a kezét, megkötözte, alsótestét lemeztelenítette. A nő segítségért kiáltott, és kezét kiszabadítva menekülni próbált, de közben a férje a csontozókéssel 18-szor szúrta meg a felsőtestén és végtagjain, amitől erősen vérezni kezdett. A férfi ekkor már arról beszélt: már a gyerek sem érdekli, majd az anyósa felneveli, ő pedig nem megy börtönbe, inkább öngyilkos lesz és késsel a mellkasán tízszer magát is megszúrta.

A segélykiáltások miatt a szomszéd fél egy tájt kihívta a rendőröket, akiknek N. Tamás azt állította, hogy a felesége az osztozkodási vitában nekitámadt és szíven szúrta. Az asszony életveszélyes állapotban került a kórházba, maradandó fogyatékosságot szenvedett. A férfi sérülései közvetett életveszélyesnek minősültek.

N. Tamás ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat.

A tárgyalás szerdán a vádlott meghallgatásával kezdődött el, a tanúkat szerdára és csütörtökre idézték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!